Güncel Haberler

Koç Pistiolis, Oostende Mağlubiyetini Değerlendirdi

FIBA Şampiyonlar Ligi C grubu 5. hafta mücadelesinde temsilcimiz Galatasaray NEF konuk ettiği Oostende’ye 85-91’lik skorla yenilmekten kurtulamadı.

Karşılaşmanın ardından sarı kırmızılıların Yunan koçu Andreas Pistiolis açıklamalarda bulundu:

lk olarak rakibimizi tebrik ederim. Kazanmayı hak ettiler. Bugün hangi takımın maçı daha çok istediği belliydi. Onların daha fazla ihtiyacı vardı ve kazandılar. Bizim için ise hiçbir bahane yok. Bu maçın bütün sorumluluğunu alıyorum çünkü buraya geldiğimden sürekli söylediğim bir şey vardı: Benim takımım her maçta savaşacak. Bugün bunu yapmadık, yanına bile yaklaşamadık. İki çeyrekte 58 sayı yememiz kabul edilebilir bir şey değil. Benim için değil, oyuncularım için de, kimse için de olmamalı. Maçın başından beri yanlış zihin yapısındaydık. Dürüst olmak gerekirse, buraya geldiğim günden beri ilk kez savaşmadığımızı söyleyebilirim. Bu şekilde kaybettik. Bu kabul edilemez.

Şansla bir alakası yok. Mental güçle alakalı. Kolay şutlar kaçırmanız, turnike kaçırmanız sizin mental durumunuzu gösterir. Bu maça mental olarak hazır değildik. Mücadele etmedik, bu da kolay şutlar kaçırmamıza yol açtı.

Kazandığımızda da kaybettiğimizde de hiçbir oyuncumu öne çıkarmak istemiyorum. İki çeyrekte 58 sayı yediğinizde bu, tek bir oyuncunun suçu olmuyor. Bu, bütün takımın başarısızlığıdır. İlk olarak da koçun başarısızlığıdır. Bu kadar.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Formalite Maçında Jerusalem’i Konuk Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu K grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, …