Güncel Haberler

İDDİA: Maccabi, Poythress’ın Yerini Bender ile Doldurmak İstiyor (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague ekiplerinden Maccabi Tel Aviv, geçtiğimiz günlerde takımın önemli uzunlarından biri olan Poythress’ın sakatlık haberi ile sarsılmıştı.

Elinden sakatlığı bulunan ve operasyon geçirip sezonu kapatma ihtimali gündeme gelen Amerikalı uzunun yerini doldurmak isteyen İsrail ekibinin hedefi SDNA’ya göre eski oyuncularından biri olan Dragan Bender.

Hali hazırda İspanya’da Obradoiro ile başarılı bir sezon geçiren ve Bologna ile Monaco gibi diğer Euroleague takımlarının da gündemine gelen genç Hırvat uzun, daha önce 2014-16 arasında 2 sezon ve 2020-21’de yarım sezon İsrail ekibinin formasını terletmişti.

2.13 metre boyunda olan 25 yaşındaki Bender, Endesa’da bu sezon çıktığı 9 maçta ortalama 23.7 dakika süre alırken, 17.7 sayı, yüzde 47.1 3sayı, 6.7 ribaund, 1.2 blok ile katkı veriyor.

OYUNCU ANALİZİ:

Hırvat uzun hakkındaki analizimi sizlerle daha önce BURADA paylaşmıştım.

Bu olası transfere Maccabi açısından bakacak olursak. Poythress her ne kadar atletik ve çabuk ayaklı bir uzun olsa da hücumda potadan uzaklaştıkça etkisi azalan bir silahdı. Bender ise aksine daha çok 4 numarada yüzü dönük silahları ile öne çıkan bir uzun. Elbette Poythress gibi atletik değil ama o da ikili oyun savunmasında kısalara çabuk yenilmiyor ve Endesa sahnesinde gördüğümüz üzere fiziksel olarak daha kalınlaşmış, güçlenmiş durumda. Maccabi’nin elinde zaten Martin, Nebo, Colson gibi işin atletizm kısmında takımı yukarı çekecek isimler var. Ama Bender gibi hücumda gerektiğinde takımın 2 ya da 3. skor opsiyonu olabilecek seviyede bir uzun yoktu ellerinde. Bu transferi gerçekleştirebilirlerse hem onun yanında süre bulacak Nebo, Martin, Sorkin gibi potaya yakın oynamayı seven uzunların, hem de Brown ve Baldwin gibi çembere atak etmeyi seven kısaların keyfi yerine gelecektir. Bender’in saha yerleşimi adına özellikle hücumda Maccabi’ye sınıf atlatabileceğini, savunmada da zekası ve pozisyon bilgisi ile Euroleague sahnesinde sırıtmayacağını düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Panathinaikos, Zorlu Belgrad Deplasmanında Farklı Kazandı

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Panathinaikos, Belgrad’da konuk olduğu Kızıl Yıldız‘ı 76-89 gibi farklı …