Güncel Haberler

İDDİA: Bologna ve Monaco, Hırvat Uzun Bender’in Peşinde (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague ekipleri sezonun ilk yarısının sonuna yaklaşılırken kadrolarını güçlendirmek için çalışmalarını sürdürüyorlar.

SDNA’da yer alan habere göre hem Virtus Bologna hem de AS Monaco, sezona Obradoiro forması ile devam eden ve başarılı performansları ile Endesa’da dikkatleri üstüne çeken Dragan Bender ile ilgileniyorlar.

2.13 metre boyunda olan 25 yaşındaki Hırvat uzun, Endesa’da bu sezon çıktığı 9 maçta ortalama 23.7 dakika süre alırken, 17.7 sayı, yüzde 47.1 3sayı, 6.7 ribaund, 1.2 blok ile katkı veriyor.

OYUNCU ANALİZİ:

Bender 1.tur 4.sıradan seçilen bir oyuncu için bekleneni veremedi NBA’de ama zaten problem fiziği güçlenmeden erken NBA macerasına başlamasıydı. Bu geçen sürede fiziğini biraz daha geliştirmiş olsa da süre alamadığı için bu kez katkı veremedi takımına, tabi bunda yaşadığı ağır sakatlıkların da etkisi büyüktü. NBA’deki hayal kırıklıkları ardından Maccabi’de Euroleague sahnesinde kendisini denemesi de başarısızlıkla sonuçla. Bu nedenle de kendisini yeniden kanıtlamak, yeteneklerini yeniden ortaya koymak adına birkaç seviye alttan sil baştan başladı.

Endesa’da genç oyuncuları parlatması ile bilinen takımlardan Obradoiro ile anlaştı ve koç Fernandez’in ona verdiği güveni, krediyi şuana kadar çok ama çok iyi kullandı ve ne kadar yetenekli, çk yönlü bir uzun olduğunu basketbol dünyasına tekrar kanıtladı. 2.13 boyunda olmasına rağmen fundementalı çok iyi bu nedenle yüzü dönük adam geçebiliyor rahatlıkla ve dış şut tehditi de var. Diğer taraftan saha görüşü iyi düzeyde ve herşeyden önemlisi çok da zeki bir oyuncu. Atletik özellikleri ve enerjisi üst düzeyde, her iki pota altında da etkili bir ribaundçu. Ayrıca soğuk kanlılığını da koruyan, kritik yerlerde sorumluluk alabilen bir forvet. Özetle zaten Eurleague kalibresinde bir isimdi, şimdi olgunlaştı, güçlendi, tecrübe kazandı ve tekrar Avrupa’nın zirvesinde boy göstermeye hazır. Böyle yetenekli bir uzunu tekrar Euroleague seviyesinde izlemek çok heyecanlı olacak kuşkusuz.

Monaco cephesinden bakarsak Brown ve Hall daha çok işin atletizm, ribaundlar, savuma ve ikili oyun bitiriciliği konusunda öne çıkan isimler. Ayrıca 4 numarada da Moerman’ın beklentileri karşılayamadığı bir gerçek. Bu nedenle de koç Obradovic onu hem 4 numarada hem de 5 numarada kullanabilecek rotasyonu rahatlıkla açabilir. Bologna’da ise aslında ona ihtiyaç var mı pek emin değilim. Shengelia dönecek, Mickey ve Ojeleye de var ellerinde. Hatta Weems bile zaman zaman 4 numaraya kayabiliyor. 5 numarada ise Bako ve Jaiteh var. Özetleyecek olursak Monaco alacağı süre ve sorumluluk açısından çok daha doğru bir adres olur onun için ki James, Okobo, Loyd gibi tempolu oynamayı seven kısalarla beraber de verimliliğin bir kat daha artacağını öngörüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …