Güncel Haberler

İDDİA: Milano, Campazzo ile Anlaşmaya Yakın! (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague‘de şuana kadar sezonun en büyük hayal kırıklıklarından biri olan Olimpia Milano, önemli bir oyun kurucuyu kadrosuna katmaya hazırlanıyor.

BasketNews’un haberine göre geçtiğimiz günlerde Dallas tarafından serbest bırakılan ve menajerinin tekrar NBA’ye dönme olasılığının zayıf olduğunu belirttiği Facundo Campazzo, İtalya Lega Basket Serie A ekibi ile anlaşmaya yakın. Real’in bu kontratı ve teklifi karşılamaya hakkı olduğunu, Arjantinli yıldızın Real’e NBA çıkış bedelinin 5.25 milyon dolarlık kısmını halen taksitle ödemeye devam ettiğini de belirtelim.

1.80 metre boyunda olan 31 yaşındaki tecrübeli oyuncu Dallas ile sadece 8 maçta ortalama 7.0 dakika süre bulabilmiş ve 1.3 sayı, 1.1 asist ile katkı verebilmişti.

OYUNCU ANALİZİ:

Campazzo 2020’de NBA macerasına başlamadan önce Euroleague’in elit oyun kurucularından biriydi. Sürati, boyuna rağmen güçlü fiziği ve lider özellikleri ile Doncic’in gidişiyle beraber Real Madrid’i taşıyan isimdi. İşin hücum tarafında müthiş oyun zekası ve sihir niteliğinde verdiği paslarla rakip savunmaların nasıl canını sıktığını artı deliciliği ile birebirde durdurulması çok zor bir guard olduğunu biliyoruz. Bunun yanında savunmada da çok çalışkan ve sert bir oyuncu olan Campazzo, NBA sahnesinde ile Denver’de ele geçirdiği fırsatları açıkçası iyi değerlendiremedi. Ardından tam kontrat bulamadı ve Avrupa’ya dönecek derken Dallas ona bir şans vermişti ama bunu da değerledirip kendisini kanıtlayamadı.

Menajeri de son yaptığı açıklamalarda artık NBA kapısının kapandığını ve yerinin Euroleague sahnesi olduğunu belirtti. Pangos’dan istediği verimi bir türlü alamadı koç Messina ki şuanda da sakat zaten. Dolayısıyla Rodriguez sonrası takımı organize edebilecek, pasör özellikleri ön planda olan, açık alanda koşmayı seven bir oyun kurucunın eksikliğini hissettikleri bir gerçek. Campazzo bu özelliklere fazlasıyla uyan bir isim ki savunma yönü ve deliciliği ile de koç Messina’nın sisteminde çok önemli bir yer edinecektir kendisine. Mitro-Long ya da Hall ile birlikte süre alıp uyum sağlayabilecek bir oyun kurucu. Alt sıralardan kurtulmak için bir kıvılcım arayan Milano için fitili ateşlemek adına sahada dışında yapılabilcek en doğru hamle olur diyebilirim. Arjantinli guardın liderliği, yüksek enerjisi ve oyunun iki alanındaki savaşçı kimliği artı üst seviye Euroleague tecrübesi ile takıma sınıf atlatacağı tartışmasız bir gerçek.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Panathinaikos, Zorlu Belgrad Deplasmanında Farklı Kazandı

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Panathinaikos, Belgrad’da konuk olduğu Kızıl Yıldız‘ı 76-89 gibi farklı …