Güncel Haberler

2022-23 Turkish Airlines Euroleague 11. Haftanın Panoraması ve Ödüller

Turkish Airlines Euroleague‘de 11. hafta programı tamamlandı.

Temsilcilerimizden Anadolu Efes ile keyiflendiğimiz, Fenerbahçe ile üzüldüğümüz bu zorlu haftanın, 11. haftanın panoramasını birlikte hazırlarken ödülleri de sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Ligde 10 haftanın ardından evinde namağlup olan sadece iki takım vardı, biri de liderlik koltuğunda oturan temsilcimiz Fenerbahçe Beko’ydu. Ama bu hafta, yani 11. haftada bu ünvanını kaybetti. Guduric, Pierre ve Wilbekin gibi önemli eksikleri bulunan temsilcimiz karşısında güçlü şampiyonluk adaylarından biri olan Real Madrid, İstanbul’da dominant ve agresif bir basketbolun ardından kazanmayı bildi. Her iki pota altında da dev uzun Tavares sayesinde net bir üstünlük kuran İspanyol ekibi geniş kadrosu sayesinde Hanga, Rudy ve Yabusele gibi isimlerin eksikliğini hissetmedi. Sezonun en formda takımı konumunda olan ve liderlik koltuğunda oturan temsilcimizi evinde net bir skorla geçen Real’i biz de alkışlarla haftanın takımı seçiyoruz.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

Son 2 sezon Anadolu Efes‘in elde ettiği üst üste şampiyonluklarda Final Four organizasyonlarının MVP’si seçilen Vasilije Micic, bu sezonun ilk MVP ödülünü de bu hafta alıyor. Takımın son dönemdeki yükselişine liderlik eden Sırp oyun kurucu, bu hafta da F4 kalibresinde olan rakipleri Olympiakos karşısında Sinan Erdem’de alınan galibiyetin başmimarıydı tartışmasız. 35 dakika sahada kalan 28 yaşındaki tecrübeli guard özellikle ikinci yarıda domiant bir oyun sergilemiş ve 18 sayı (3-3 2sayı, 3-8 3sayı, 3-3 s.atış), 9 ribaund, 9 asist istatistikleri ile triple-double’ın kıyısından dönmüştü. Biz de ona bu başarılı performansı için haftanın MVP’si ödülünü alkışlarla takdim ediyoruz.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Vasilije Micic (Anadolu Efes): 18 sayı, 9 ribaund, 9 asist, 31 verimlilik
  • Derrick Williams (Panathinaikos): 25 sayı (6-6 sayı), 5 ribaund, 2 asist, 30 verimlilik
  • Nikola Mirotic (FC Barcelona): 19 sayı (4-5 3sayı), 6 ribaund, 2 asist, 3 t.çalma, 29 verimlilik
  • Walter Tavares (Real Madrid): 17 sayı (7-7 2sayı, 3-3 s.atış), 4 ribaund, 4 asist, 26 verimlilik
  • Xabi Lopez-Arostegui (Valencia): 17 sayı, 4 ribaund, 4 asist, 3 t.çalma, 23 verimlilik

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …