Güncel Haberler

2022-23 FIBA Şampiyonlar Ligi Haftanın Panoraması ve Ödüller (7.Hafta)

FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde normal sezonun 7. haftasını geride bıraktık.

5 temsilcimizden, 2 tanesinin sahne aldığı bu haftada; hem Daçka hem de Bahçeşehir’in galibiyetleriyle keyifmiz yerine geldi.

Gelin sezonun 7. haftasının panoramasını da her zaman olduğu gibi birlikte hazırlayalım. Keyifli okumalar.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

İlk 3 maçından sadece 1 galibiyet çıkarabilen ve bizleri hayal kırıklığına uğratan Darüşşafaka, bu hafta ise Almanya deplasmanında namağlup grup lideri Ludwigsburg’un tam anlamıyla fiyakasını bozdu. Müthiş savunma performansıyla rakibi tam 21 top kaybına zorlayan, tamamen düzen dışına çıkaran Daçka karşısında, Alman ekibi yay gerisinden de çok kötü bir yüzdeyle oynadı. Hücumda da topu çok iyi paylaşan ve rakibin aksine düzenli, disiplinli bir oyun sergileyen temsilcimiz bu önemli deplasman galibiyetiyle son 2 maç öncesi ben de buradayım mesajını verdi tüm rakiplerine. Biz de koç Ernak’ın öğrencilerini bu ses getiren galibiyetin ardından haftanın takımı seçerek ayakta alkışlıyoruz.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Temsilcimiz Bahçeşehir Koleji, bu hafta konuk ettiği Nymburk’u 88-80 ile geçerken hem 2. galibiyetine imza attı ve rakibine ikili averajda üstünlük kurmayı başardı. Sadece 3 yabancı ile sahada mücadele eden temsilcimizde galibiyetin başmimarı 26 yaşındaki şutör Yiğit Arslan oldu. Son yıllarda performansını arttıran ve artık zaman zaman milli takımda da boy gösteren şutör guard, bu maçta 35 dakika sahada kalırken 22 sayı (3-4 2sayı, 4-6 2sayı, 4-4 s.atış), 7 ribaund, 2 asist, 2 top çalma, 1 blok ve sadece 1 top kaybı istatistikleriyle 30 verimlilik puanına ulaştı. Biz de kendisini bu başırlı peformansı için kutlarken haftanın MVP’si ödülünü de takdim ediyoruz.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takılardan seçim yapılmıştır.)

  • Yiğit Arslan (Bahçeşehir Koleji): 22 sayı (3-4 2sayı, 4-6 3sayı, 4-4 s.atış), 7 ribaund, 2 asist, 30 verimlilik
  • Zach Hankins (Hapoel Jerusalem): 22 sayı (9-10 2sayı), 9 ribaund, 3 blok, 25 verimlilik
  • Eimantas Bendzius (Sassari): 18 sayı (4-4 2sayı, 4-4 s.atış), 8 ribaund, 24 verimlilik
  • Marcelinho Huertas (Tenerife): 16 sayı (4-5 2sayı), 2 ribaund, 9 asist, 23 verimlilik
  • Ercan Osmani (Darüşşafaka): 15 sayı (6-7 2sayı), 10 ribaund, 22 verimlilik

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Formalite Maçında Jerusalem’i Konuk Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu K grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, …