Güncel Haberler

2022-23 7DAYS EuroCup Haftanın Panoraması ve Ödüller (6.Hafta)

7DAYS EuroCup 6. hafta programını geride bıraktık.

Hem Türk Telekom hem de Frutti Extra Bursaspor ile sevindiğimiz keyifli bir haftayı daha geride bıraktık. Gelin geçen sezon olduğu gibi haftanın panoramasını birlikte hazırlarken ödülleri de sahipleriyle buluşturalım. Keyifli okumalar.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Sezonun flaş ekiplerinden biri olan Bourg, geçen hafta temsilcimiz Bursaspor karşısında sezonun ilk mağlubiyetini almıştı. Bu hafta ise evinde aldığı o yenilginin telafisini hemen yaptı ve güçlü şampiyonluk adaylarından biri olan Badalona’yı, İspanya’da 80-85’lik skorla devirmeyi başardı. İlk çeyrek hariç hariç maçın geri kalanında üstünlüğü elinde bulunduran Fransa temsilcisi, sanki bir deplasman takımı değil de ev sahibi gibi oyunu istediği gibi kontrol ettiği maçta Palmer liderliğinde sergilediği yüksek hücum verimliliği ile de dikkat çekti. Biz de bu sonuçla tekrar liderlik koltuğuna oturan Bourg’u tebrik ediyor ve alkışlarla haftanın takımı ödülünü takdim ediyoruz.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Paris bu sezon EuroCup’a renk katan ekiplerden birisi kuşkusuz. Özellikle genç ve potansiyelli oyuncuların zaman zaman performans patlaması yaşadıklarını görüyoruz. Bu hafta da sıra 21 yaşındaki pivot Ismael Kamagate‘ydi. 2.11 metre boyundaki atletik uzun takımının evinde Hamburg karşısında hata yapmasına engel oldu, ses getiren bir performans sergiledi. 30 dakika sahada kalan genç uzun 12 sayı (4-5 2sayı, 4-4 s.atış), 19 ribaund, 4 blok istatistikleriyle takımını galibiyete taşırken 41 verimlilik puanına ulaştı ve biz de bu başarılı performansı haftanın MVP’si seçerek ödüllendirdik.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Ismael Kamagate (Paris): 12 sayı (4-5 2sayı, 4-4 s.atış), 19 ribaund, 4 blok, 41 verimlilik
  • Yago Dos Santos (Ratiopharm Ulm): 26 sayı (5-9 3sayı, 7-7 s.atış), 4 ribaund, 10 asist, 39 verimlilik
  • Onuralp Bitim (Frutti Extra Bursaspor): 26 sayı (9-12 2sayı), 2 ribaund, 4 asist, 29 verimlilik
  • Gyorgy Goloman (Lietkabelis): 23 sayı (4-5 2sayı, 3-4 3sayı, 6-6 s.atış), 4 ribaund, 29 verimlilik
  • James Palmer (Bourg): 23 sayı (3-3 2sayı, 4-9 3sayı, 5-7 2sayı), 5 asist, 28 verimlilik

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Bursaspor’da Başantrenörlük Koltuğunun Yeni Sahibi Serhan Kavut Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Bursaspor İnfo Yatırım, koç Zdovc ile yolların ayırlmasının ardından …