Güncel Haberler

2022-23 FIBA Şampiyonlar Ligi Haftanın Panoraması ve Ödüller (6.Hafta)

FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde normal sezonun 5. haftasını geride bıraktık.

5 temsilcimizden, 3 tanesinin sahne aldığı bu haftada; Galatasaray ile sevinirken, hem Kaf-Kaf hem de Tofaş’ın kaybetmesiyle beraber üzüldük.

Gelin sezonun 6. haftasının panoramasını da her zaman olduğu gibi birlikte hazırlayalım. Keyifli okumalar.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Benfica ilk kez yer aldığı normal sezon gruplarında tarihi bir performans sergiliyor. Portekiz ekibi bu hafta konuk olduğu kendisinden daha yüksek bütçeli, daha kaliteli bir kadroya sahip olan geçen sezonun F4 ekibi Manresa’yı baştan sona üstün bir oyun eşliğinde 82-92’lik skorla geçmeyi başardı. Broussard liderliğinde hücumda çok verimli oynayan ve yüksek tempoda rakibin savunma zaaflarını çok iyi değerlendiren Benfica bu sonuçla deplasmanda üçte üç yaptı ve bu sezon evden uzakta kayıpsız yoluna devam eden tek takım ünvanını da aldı. Biz de onları bu önemli galibiyetin ardından alkışlarla haftanın takımı seçiyoruz.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Limoges‘un 23 yaşındaki çaylak guardı Jayvon Graves parlamaya devam ediyor. Fransız ekibinin bu hafta konuk ettiği Riga’yı 80-53’lük skorla adeta sahadan sildiği maçta çok yönlü performansı ile üst düzey takımların bir kez daha dikkatini çekti genç guard. Onun sayesinde bu kadar rahat bir galibiyete imza attılar ve rakipten ikili avantaj üstünlüğünü de almış oldular. Amerikalı guard 29 dakika sahada kaldığı maçta 17 sayı (5-6 2sayı, 2-3 3sayı, 1-2 s.atış), 5 ribaund, 6 asist, 3 top çalma ile 28 verimlilik puanına ulaştı ve bizden haftanın MVP’si ödülünü kaptı.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takılardan seçim yapılmıştır.)

  • Jayvon Graves (Limoges): 17 sayı, 5 ribaund, 6 asist, 3 t.çalma, 28 verimlilik
  • Angelo Caloiaro (Galatasaray NEF): 18 sayı, 10 ribaund, 3 asist, 27 verimlilik
  • James Anderson (UCAM Murcia): 17 sayı, 11 ribaund, 2 asist, 21 verimlilik
  • Aaron Broussard (Benfica): 23 sayı, 4 ribaund, 3 asist, 21 verimlilik
  • Matt Mitchell (Strasbourg): 25 sayı, 4 ribaundi, 3 asist, 21 verimlilik

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Galatasaray, Formalite Maçında Dijon’a Konuk Oluyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu J grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Galatasaray Ekmas, …