Güncel Haberler

2022-23 7DAYS EuroCup Haftanın Panoraması ve Ödüller (5.Hafta)

7DAYS EuroCup 5. hafta programını geride bıraktık.

Hem Türk Telekom hem de Frutti Extra Bursaspor ile sevindiğimiz keyifli bir haftayı daha geride bıraktık. Gelin geçen sezon olduğu gibi haftanın panoramasını birlikte hazırlarken ödülleri de sahipleriyle buluşturalım. Keyifli okumalar.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Organizasyonun yeni takımlarından biri olan, Avrupa’nın basketbola yatırım yapmaya başlayan ülkelerinden İngiltere’nin temsilcisi London Lions 5. maçında 2. kez kazanırken görkemli bir galibiyete imza attı kesinlikle. Kanadalı koç Schmidt’in öğrencleri Almanya’da konuk oldukları dişli rakiplerden biri olan Hamburg’u kusursuza yakın bir hücum performansı eşliğinde 75-103 gibi parmak ıssırtan cinsten bir skorla sahadan sildiler adeta. Oyunun her alanında, istatistik kağıdının her bölümünde rakibine üstünlük kuran ve play-off yarışında ben de varım diyen Lions’ı bu beklenmedik skorun ve performansın ardından biz de alkışlarla haftanın takımı seçiyoruz.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Geçen sezonun flaş takımı konumundaki finalist temsilcimiz Frutti Extra Bursaspor, bu sezona tam olarak istediği gibi başlayamadı ve son haftalarda üst üste yenilgiler almıştı. Ama bu hafta grubun namğlup takımı Bourg karşısında deplasmanda 80-89’luk skorla kazanarak çıkışa geçtiler. Bu başarılı sonucun başmimarı da geçen sezon olduğu gibi takımın en değerli, en istikrarlı isimlerinden biri olan Dave Dudzinski idi. 30 yaşındaki Kanadalı uzun, 27 dakika sahada kalırken 20 sayı (3-5 2sayı, 4-5 3sayı, 2-2 s.atış), 10 ribaund, 2 asist istatistikleriyle 28 verimlilik puanına ulaştı ve bu da kendisini alkışlarla haftanın MVP’si yaptı.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Dave Dudzinski (Frutti Extra Bursaspor): 20 sayı (4-5 3sayı), 10 ribaund, 2 asist, 28 verimlilik
  • Arnoldas Kulboka (Promitheas): 19 sayı (3-6 3sayı), 12 ribaund, 2 asist, 27 verimlilik
  • Tomislav Zubcic (London Lions): 22 sayı (4-6 3sayı), 3 ribaund, 4 asist, 26 verimlilik
  • DJ Kennedy (Prometey): 20 sayı (7-9 2sayı), 7 ribaund, 4 asist, 24 verimlilik
  • Simon Birgander (Joventut Badalona): 11 sayı (4-6 2sayı), 10 ribaund, 5 blok, 22 verimlilik

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Hazırlık Maçı: Beşiktaş, Konuğu CSKA Moskova’ya Yenildi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerimizden Beşiktaş Emlakjet, milli maçlar nedeniyle verilen arayı değerlendirmek adına …