Güncel Haberler

2022-23 Turkish Airlines Euroleague 9. Haftanın Panoraması ve Ödüller

Turkish Airlines Euroleague‘de 9. hafta programı tamamlandı.

Her iki temsilcimizin de kazandığı, keyfimizin yerine geldiği bu güzel haftanın, 9. haftanın panoramasını birlikte hazırlarken ödülleri de sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Son 2 sezonun şampiyonu Anadolu Efes şov yapmaya devam ediyor! Sezona yaptıkları kötü başlangıcın her zaman olduğu gibi, bizleri alıştırdıkları gibi alışma dönemi olduğunu bir kez daha gösterdiler bu hafta. Evet koç Messina yönetimindeki Milano sakatlıklarla boğuşuyor ve son haftalarda iyi oynamıyordu ama reaksiyon vermesi beklenen, kaliteli bir takıma karşı hem de deplasmanda böyle dominant bir galibiyet alabilmek her takımın harcı değil. Özellikle hücumda opsiyonların artması ve savunmada vidaların sıkılmasıyla beraber farklı seviyede bir Anadolu Efes izliyoruz, “şampiyon” ünvanının hakkını verdikleri ve tam 29 sayı farkla aldıkları bu önemli deplasman galibiyetiyle beraber biz de onları üst üste 2. kez haftanın takımı seçiyoruz.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

Real Madrid Final Four yolunda yine en güçlü favorileriden biri olduğunu gösteriyor haftalar ilerledikçe. Koç Mateo’nun öğrencileri bu hafta da Valencia deplasmanında zaman zaman zorlansalar da kazanmanın bir yolunu buldular. Ve kuşkusuz o yola ışık tutan, takımını galibiyete çıkaran isim ise yine 23 yaşındaki genç yıldız Dzanan Musa oldu. 28 dakika sahada kalan Bosnalı kanat oyuncusu 10-13 2sayı, 2-5 3sayı, 2-2 s.atış isabetleriyle 28 sayı üretip kariyer rekoru kırarken, istatistiklerine 6 ribaund, 2 asist, 2 top çalma da ekledi ve 32 verimli puanına ulaşarak bu performansla bizlerden alkışlarla haftanın MVP’si ödülünü kaptı.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Dzanan Musa (Real Madrid): 28 sayı (10-13 2sayı), 6 ribaund, 2 asist, 2 t.çalma, 32 verimlilik
  • Derrick Williams (Panathinaikos): 26 sayı (5-8 3sayı, 5-7 2sayı), 8 ribaund, 30 verimlilik
  • Will Clyburn (Anadolu Efes): 24 sayı (4-6 3sayı), 9 ribaund, 29 verimlilik
  • Nick Calathes (Fenerbahçe Beko): 15 sayı (6-7 2sayı), 3 ribaund, 7 asist, 25 verimlilik
  • Matt Costello (Cazoo Baskonia): 19 sayı (3-4 3sayı), 7 ribaund, 25 verimlilik

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …