Güncel Haberler

Maç Önizlemesi: Olimpia Milano – Anadolu Efes

Turkish Airlines Euroleague 9. hafta mücadelesinde temsilcimiz Anadolu Efes, İtalya’da Olimpia Milano‘ya konuk olacak.

22 Kasım Perşembe günü saat 22:30’da başlayacak karşılaşmanın önizlemesini gelin beraber analiz edelim.

Tempo Kontrolü

Tempo konusunda birbirinden çok farklı iki takımın kapışmasını izleyeceğiz. Anadolu Efes, her ne kadar Larkin’den yoksun olsa da Micic, Taylor, Beaubois, Bryant gibi açık alanda etkinliği artan, geçiş hücumlarında verimli oynayan bir takım. Ayrıca Clyburn’ün de tempo yükseldikçe etkinliği artan bir skorer olduğunu çok iyi biliyoruz. Milano ise tam aksine tempoyu kontrol edip, rakibi yarı sahada zorlayan, savunmayı bu şekilde daha iyi yapan, hücumda da yarı saha basketbolunu daha verimli oynayan bir ekip. Dolayısıyla Efes’in deplasmanda da olsa kendi oyununu rakibine kabul ettirebilmesi gerekecek. Bu noktada elbette Micic başta olmak üzere guardlarımızın yarı sahayı çabuk geçmeleri ve Milano savunması yerleşmeden cezayı kesmeleri önemli olacak ama bunun başı da sağlam savunma ribaundlarından geçiyor kuşkusuz.

Ribaund Üstünlüğü

Efes kendi pota altındaki ribaundlar konusunda ligin en iyi takımlarından birisi konumunda, ortalama 24.9 savunma ribaundu ile bu alanda 4. sırada yer alıyorlar ki rakiplere de maç başına 11.0 hücum ribaundu veriyorlar ve bu alanda da lig ortalamasından aşağıdalar, yine iyi bir konumdalar. Deplasmanda tempoyu dikte etmek ve bizim istediğimiz şekilde yükseltmek adına savunma ribaundları çok kritik olacak. Bu alanda da olağan şüphelilerin başında Clyburn geliyor. Onun ribaundu çektiği anda dribbling ile ortaya girebiliyor olması da çok ama çok önemli bir artı Efes adına. Ayrıca Bryant da uzunlara bu konuda yardım eden, verimli bir kanat oyuncusu. Tabi asıl yükü çekecek isimler M’Baye, Zizic, Dunston üçlüsü olacak. Takım olarak savunma ribaundlarına konsantre olmalı, uzunlarımıza yardımcı olmalıyız.

4 Numara Katkısı

Efes son maçlarda toparlanma sinyalleri veriyorsa tıpkı Barça maçında olduğu gibi 4 numara katkısı çok kritik konumda. Özellikel M’Baye’nin kıpırdanması, oyunun her iki alanında da Barça maçında olduğu gibi agresif ve yüksek enerji ile oynaması koç Ataman’ın sisteminde önemli noktalardan biri olacak bu zorlu deplasmanda da. Clyburn ve Micic üstündeki baskıyı sert savunma ile arttıracaktır koç Messina. Bu anlarda, özellikle oyun yarı sahaya kaldığında gerek ceza şutları gerekse dışa devrilmelerle M’Baye’den gelecek sayılar artı hem kendi potamızda hem de Milano potasında ribaundalarda sergileyeceği fiziksel oyun ibrenin temsilcimiz adına dönmesini sağlayacaktır. Fransız forvetin performasının x-faktör olacağı kanaatindeyim.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …