Güncel Haberler

Maç Önizlemesi: AS Monaco – Fenerbahçe Beko

Turkish Airlines Euroleague 9. hafta mücadelesinde temsilcimiz Fenerbahçe Beko, Fransa’da AS Monaco‘ya konuk olacak.

21 Kasım Salı günü saat 21:00’da başlayacak karşılaşmanın önizlemesini gelin birlikte hazırlayalım.

Topun Değerini Bilmek

Fenerbahçe Beko son dönemde hücum performansı ile dikkat çekmeye başladı. Bu başarılı sekansta topun değerini iyi bilen, aynı zamanda da asistlerle skor dağılımını iyi yapan, özetle topun değerini iyi bilen bir takım konumundalar. Ancak karşımızdaki rakip de bu alanlarda en az bizim kadar iyi bir takım. Maç başına sadece 9.8 top kaybı yapıyorlar ve bu alanda ligin en iyi takımı konumundalar. Ellerinde James, Okobo, Loyd gibi etkili skorerler, topla oynamayı çok seven kısalar olmasına rağmen topun değerini böyle bilmeleri ekstra değerli. Buna ek olarak maç başına 15.6 top kaybı ile rakiplerini ligde en fazla hataya zorlayan takım konumundalar. Calathes başta olmak üzere Wilbekin ve diğer guardlarımızın topun değerini bilmeleri gerekiyor.

James Faktörü

Hazır kısalardan bahsetmişken James faktörünü de unutmamak lazım. Evet Amerikalı skorer son maçlarda formsuz, hatta son Pro A maçında 0 çekti ama yine de bu durum potansiyeline gölge düşürmez elbette. Sadece bir hatta iki oyuncunun performansı ile maç kazanamazsınız Euroleague’de, hem de böyle üst düzey bir maçı. Ancak yine de James’i ne kadar sınırlayabilirsenzi Monaco karşısında o kadar başarılı olursunuz. Koç Itoudis’in elinde daha önce James’e başarılı performanslar sergilemiş isimler var. Wilbekin daha yeni geçen sezon, Maccabi forması ile James ve Monaco karşısında 37 sayı ile kariyer rekoru kırmış, takımını 95-84 ile galibiyete taşımıştı. Ayrıca Calathes de James karşısında kariyeri boyunca iyi işlere imza atmıştı. Bu maçta özellikle Yunan guardın işin savunma tarafında onun karşısında ekstra mesai harcaması, onu bozması gerekecek.

Hücum Ribaundları

Bu sezon sarı lacivertlilerin çok az sayıda eksiği var. Bunlardan biri de rakiplere verdikleri hücum ribaundları ve buradan yedikleri ikinci şans sayıları. İşte bu alanda Monaco ligin en tehlikeli takımlarından birisi. Maç başına rakip pota altında topladıkları 10.8 ribaund ile ligin en iyi 4. takımı konumundalar. Temsilcimizin bu alanda her zamankinden daha da fazla konsantre olması şart. Brown, Moerman, Hall üçlüsü olağan şüpheliler. Pierre’nin durumu maç saatinde belli olacak ve onun olmaması durumunda Hayes-Davis, Motley, Booker, Jekiri başta olmak üzere takım olarak savunma ribaundlarına konsantre olmamız gerekiyor. Aksi durumda savunmada ortaya koyacağımız enerji ve agresifliğin meyvelerini toplayamayız.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Fenerbahçe Beko Genel Menajeri Yannier, Play-Off Öncesi Açıklamalarda Bulundu

Fenerbahçe Beko Genel Menajeri Derya Yannier, Turkish Airlines Euroleague play-off öncesi Fenerbahçe Televizyonu’nda yayınlanan 40+ …