Güncel Haberler

Barcelona Kulübü, Basketbol Şubesinin Bütçesini Düşürüyor!

Dünyayı etkisi altına alan ekonomik krizden spor kulüpleri de hem kısa hem de uzun vadede etkilenmeye devam ediyorlar.

RAC1’in haberine göre FC Barcelona ciddi finansal önlemler almak adına düğmeye basan kulüplerden birisi.

Haberin detaylarında yer alanbilgilere göre kulüp, önümüzdeki 3 sezon boyunca boyunca basketbol, hentbol, futsal, çim hokeyi ve diğer profesyonel olmayan spor branşlarının bütçelerinden toplamda 15 milyon euro kesmeyi planlıyor.

Bu karardan en çok etkilenen branşın ise basketbol olması bekleniyor. Turkish Airlines Euroleague ekibinin oyuncular ve teknik personel için belirlediği bütçenin geçen sezon 36 milyon Euro’ya çıktığı belirtildi. 2PlayBook’da yer alan göre, bu rakam 2020-21 bütçesinden 2 milyon Euro daha fazlaydı.

FC Barcelona basketbol takımı, beklenenden 2 milyon Euro daha fazla kaybettiği için 2021-22 bütçesini tam olarak karşılayamadı. 2PlayBook bilgilerine göre, Barcelona geçtiğimiz sezon toplam 30 milyon euro zarar kaydetti.

Barcelona’nın son dört sezonda toplam 115.2 milyon Euro zararı bulunuyor.

Kaynak: RAC1 & 2PlayBook

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …