Güncel Haberler

Koç Ataman, Sırbistan Mağlubiyeti Sonrası Konuştu

2023 FIBA Dünya Kupası Avrupa elemeleri 2. tur I grubu mücadelesinde A Milli Takımımız, Belgrad’da konuk olduğu Sırbistan’a son nefeste 77-76’lık skorla yenildi.

Karşılaşmanın ardından koç Ergin Ataman basın toplantısında detaylı açıklamalarda bulundu:

Takımımla gurur duyuyorum. İki gündür burada sıkıntılı şeyler yaşıyoruz. İstanbul’da yaşanan olaylardan dolayı. Hepimzin ailesi orada. Türkiye’deki hassasiyeti biliyoruz ve çocuklarımız bugün ülkeye anlamlı bir galibiyet hediye edebilmek için müthiş bir savaş verdiler, mücadele verdiler ama spor bu, şanssızlık bir türlü yakamızı bırakmıyor. Yine son topta atamadık, yine son 50 saniyede takımın en iyi oyuncusu faul çizgisinden 2’de 0 attı ki Wilbekin daha önce 5’te 5 atmıştı. Son topu da kullanamadık. Fakat maç boyu müthiş bir mücadele verdik.

Sırplar tabi çok agresif oynadılar. Bunu da bekliyorduk. Böylesine müthiş bir atmosferde çok sert oynadılar. Buna rağmen bakıldığı zaman onlar 24 tane faul atışı kullanmışlar, biz sadece 17 tane faul atışı kullanmışız. Maçın son 15 saniyesinde Kenan Sipahi‘ye de çalınmayan faul var. Yani normal bu tip atmosferlerde ama EuroBasket’ten beri devam eden bir hakem performansı var, burada da devam etti. Hepimiz üzüldük. Sonuna kadar savaşmaya devam edeceğiz. Ben Türk halkının bu çocuklarla gurur duyması gerektiğini düşünüyorum. Yeni bir takımız ama böylesine bir atmosferde kadrosunda birçok EuroLeague oyuncusu bulunan Sırp Milli Takımı’na karşı burada son topta kaybetmiş olmak bu çocuklarla gurur duyuyor olmamızı gerektiriyor. Olmadı, bir dahaki maça bakacağız.

Dediğim gibi taraftar, Sırbistan’ın agresifliği, hakemlerin sürekli aleyhimize çalması ve benim maç içerisinde itiraz ettiğim %100 sportmenlik dışı faul olan pozisyonla ilgili Pesic’in benimle muhatap olması olacak şey değil. Ama buraya geldiğimiz andan ve Micic olayından bu yana bana ve takımımıza karşı bir provokasyon var. Bunu yaptılar ve hakemler de bundan etkilendi. Maçı kazandılar.

Ataman, Micic’in Sırbistan Milli Takımı’na gidişine izin verilmemesi hakkında gelen soruya ise, “Herkes bunu konuşuyor. Lütfen medyanız Sarunas Jasikevicius’a neden Kalinic‘i yollamadığını sorsun. Aynı şekilde Zeljko Obradovic‘e Ioannis Papapetrou’yu neden Yunanistan Milli Takımı’na yollamadığını sorun. Her şey çok açık. Burada biz provokasyon peşinde değiliz. Anadolu Efes, EuroLeague’de mücadele ediyor ve Larkin’in sakatlığıyla zor durumdayız. Vasilije Micic tek guardımız ve onun bir sakatlığı vardı son iki gündür. Bu yüzden Beşiktaş‘a karşı oynadığımız hazırlık maçında da oynamadı. Durum bu. Ve bu yüzden kulüp kararı buydu tıpkı Barcelona’nın ve Partizan’ın aldıkları gibi. Vasilije Micic hakkında son açıklamam da budur” dedi.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

FIBA Dünya Sıralaması: ABD Yeniden Zirvede ve Maalesef Türkiye İlk 20 Sıranın Dışında…

2023 Dünya Kupası’nın sona ermesinin ardından FIBA da Dünya Sıralaması’nı turnuvada alınan sonuçlara göre güncelledi. …