Güncel Haberler

Kasım Penceresi Sonrası Avrupa’dan Dünya Kupası Bileti Kapan Takımlara Göz Atalım

2023 FIBA Dünya Kupası Avrupa elemelerinde 2. turun Kasım penceresi sona erdi.

Bu pencerede 4 grupta yer alan toplam 24 takımın arasında 2 günde oynanan 24 maçın ardından 9 takım Dünya Kupası bileti kapmayı garantilemiş oldu. Bir sonraki eleme penceresinde, 2023 Şubat ayında oynanacak yine 24 maçın ardından bileti kapacak kalan 3 takım da belirlenecek. Böylece Avrupa kıtasından toplamda 12 takım, Filpinler, Japonya, Endonezya’nın ortak ev sahipliğinde 25 Ağustos-10 Eylül 2023 tarihleri arasında düzenlenecek Dünya Kupası’nda yer alacak.

I grubunda Letonya ve Yunanistan bileti ceplerine koymuş oldular. 3. takım ise Şubat 2023 penceresinde netleşecek. Sırbistan 5 galibiyetle avantajlı konumda. Maalesef bu grupta yer alan milli takımımızın Dünya Kupası şansı kalmadı.

J grubunda ise 3 biletin de sahibi belli oldu; Almanya, Finlandiya ve Slovenya Dünya Kupası’nda boy göstercekler. Dolayısıyla Şubat 2023 penceresindeki tüm maçlar formalite için oynanacak.

K grubunda 2 bilet netleşti; Fransa ve Litvanya. 3. biletin sahibi ise Şubat 2023 penceresinde oynanacak maçların ardından belli olacak. Karadağ 6 galibiyetle avantajlı konumda.

L grubunda da 2 bilet sahibini buldu; İspanya ve İtalya kıtayı Dünya Kupası’nda temsil etmeye hak kazandılar. 3. takım ise Şubat 2023 penceresinde netleşecek. 3. bilet için yarışacak Gürcistan ile İzlanda’nın dörder galibiyetleri bulunuyor.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Dünya Kupası: Zagars, Kukoc’un Rekorunu Kırarak Tarihe Geçti

2023 FIBA Dünya Kupası‘nda Letonya ile Litvanya arasında oynanan beşincilik maçında Letonya rakibini 98-63’lük skorla …