Güncel Haberler

FIBA’nın Yeni Formatı Sayesinde 2024 Paris Olimpiyatları’na Katılabiliriz!

Geçtiğimiz yıllarda FIBA Dünya Kupası’na katılım göstermeyen takımlar, kupadan 1 yıl sonra düzenlenen Olimpiyat Oyunları’na katılım hakkı kazanamıyordu.

Ama FIBA taze bir düzenlemeyle bunu değiştirdi, yeni bir format açıkladı.

Yani 2023 FIBA Dünya Kupası’na katılamayacak ülkeler, tıpkı Türkiye gibi, 2024 Paris Olimpiyatları‘na katılabilmek için düzenlenecek 2 farklı eleme turnuvasında boy gösterecek. Önce ön eleme turu ardından da eleme turu oynanacak ve 4 takım daha Paris’de sahne almaya hak kazanacak.

Sırbistan’a kaybettiğimiz maçtan sonra en erken hedef 2025 Eurobasket olarak görünüyordu ama bu yeni format değişikliği ile artık A Milli Takımımız, 2024’de düzenlenecek Olimpiyatlar’da yer alabilmek adına yeni bir şansa sahip oldu.

Türkiye ile beraber toplamda 40 ülke, ön eleme oynayacak ve adlarını eleme turnuvalarına yazdırabilmek için mücadele edecek. Daha sonra açıklanacak turnuva formatına göre ön elemelerden gelecek 5 ülke, adını eleme turnuvalarına yazdıracak ve orada da toplam 24 takım altışarlı 4 ayrı turnuvada mücadele ecek. Her turnuvanın kazananı da 2024 Paris Olimpiyatları’na bilet kapmış olacak.

Milli takımımızın da yer alacağı FIBA Olimpiyat Ön Eleme Turnuvaları, 2023 yılının 12-20 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

FIBA Dünya Sıralaması: ABD Yeniden Zirvede ve Maalesef Türkiye İlk 20 Sıranın Dışında…

2023 Dünya Kupası’nın sona ermesinin ardından FIBA da Dünya Sıralaması’nı turnuvada alınan sonuçlara göre güncelledi. …