Güncel Haberler

RESMİ: Efes, Taylor Transferini Açıkladı (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague‘in son 2 sezondaki şampiyonu temsilcimiz Anadolu Efes, guard rotasyonuna NBA patentli bir takviye yaptı.

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekibi Anadolu Efes, geçen sezonu UCAM Murcia’da geçiren Isaiah Taylor ile sezon sonuna kadar geçerli kontrat imzaladığını açıkladı.

Amerikalı guard hakkındaki analizimi sizlerle daha önce BURADA paylaşmıştım.

Kulüpten yapılan açıklama şu şekilde:

Anadolu Efes, Amerikalı oyuncu Isaiah Taylor ile 2022-23 sezonunun sonuna kadar sözleşme imzaladı. 1994 doğumlu oyuncu 1.90 metre boyunda ve guard pozisyonunda görev yapıyor.

2016 yılında Texas Üniversitesi’nden mezun olan Isaiah Taylor, 2016 Yaz Ligi’nde NBA takımlarından Houston Rockets’ın forması giydi ve ilk sözleşmesini Rockets ile imzaladı. Houston’da üç hazırlık maçında forma giydikten sonra NBDL takımlarından Rio Grande Valley Vipers ekibine geçti. 2017 yılında Houston ekibine geri dönen Taylor, ardından bir diğer NBA takımı Atlanta Hawks’ın yolunu tuttu. Amerikalı oyuncu 2019-20 sezonunda yeniden eski takımı Rio Grande Valley Vipers’a transfer oldu. 2020-21 sezonunda ilk yurtdışı deneyimi için İsrail’in Maccabi Rishon Lezion takımına transfer olan Taylor, 2021 Şubat’ında İspanya’nın Ucam Murcia takımının formasını giymeye başladı.

2016’da Big 12 Konferansı’nda en iyi beşe seçilen Taylor, bir sezon sonra NBDL’de en iyi çaylak oyuncu seçildi. Başarılı oyuncu 2022 yılında ise Ucam Murcia forması ile sezonun en iyi ikinci beşine adını yazdırdı.

ACB Ligi’nde geçtiğimiz sezon Ucam Murcia forması ile 34 maça çıkan Taylor, maç başına 15,2 sayı, 2,0 ribaunt ve 3,5 asist ortalamaları ile mücadele etti.

Anadolu Efes SK

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …