Güncel Haberler

İDDİA: Anadolu Efes, Taylor ile Görüşmelerde İlerledi! (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague‘de son 2 sezonun şampiyonu konumundaki Anadolu Efes, yeni sezona istediği gibi başlayamadı ve koç Ataman’ın da altını çizdiği üzere temel sorun guard rotasyonunun sakatlıklar nedeniyle verimsiz kalması.

Larkin’in sakatlığının henüz geçmemiş olması ve Beaubois’nın da yakında dönecek olsa da sakalığının tam olarak iyileşmemiş olması Anadolu Efes‘i takviye yapmaya itti ve BasketNews’da yer alan habere göre görüşmelerde ilerledikleri ve son yaklaştıkları isim NBA patentli Isaiah Taylor.

1.90 metre boyunda olan 28 yaşındaki Amerikalı guard, geçen sezon Endesa sahnesinde UCAM Murcia formasıyla 34 maçta ortalama 25.5 dakika süre alırken 15.2 sayı, %33.0 3sayı, 2.0 ribaund, 3.4 asist ile katkı vermişti.

OYUNCU ANALİZİ:

Texas çıkışlı olan ve Avrupa basketbolunun en iyi yerel ligi olan Liga Endesa’da kendisini kanıtlamış bir isim olan Taylor’ı gelin biraz daha yakından tanıyalım.

Önce artılarına göz atalım… Güçlü fiziği ve atletik özellikleri öne çıkan bir guard. Birebirleri etkili, patlayıcılığı ve agresif tarzıyla etkili bir delici. Top tekniği yüksek, top elindeyken rahat ve bir o kadar da tehlikeli, özellikle çabuk ve keskin yön değiştirmeleri ile rakiplerini ekarte etmesiyle biliniyor. Hücumdaki bir diğer silahı da ceza üçlükleri. Tabi sadece atarak değil, verdiği paslarla da faydalı olan bir isim. Özellikle penetre pas oyunlarıyla hem köşe şutörlerini hem de uzunları beslemeyi biliyor. Açık alanda veriminin arttığını yüksek tempoda da takımını iyi organize ettiğini belirtmek gerekli. Oyunun diğer tarafına baktığımızda topa iyi baskı yapan bir isim. Hücumda olduğu gibi savunmada da birebirlerde verimli bir isim, rakibin penetre koridorlarını kapatıyor. Atletik özellikleri ve çabuk ayakları ile yanal hareketliliği de iyi seviyede. Fiziksel temastan kaçmayan, perdelere de kolay takılmayan, agresif bir savunmacı.

Gelelim eksilerine… Topun değerini iyi bilen ve kolay hata yapmayan bir guard olsa da karar verme mekanizmasını iyileştirmeli, şut-pas tercihlerinde sorunlar yaşayabiliyor. Yay gerisinden tehditi yüksek bir guard ama dribbling üstünden üçlükleri arttırdığı anlarda verimi düşebiliyor. Savunma tarafında geliştirmesi gereken konuların başında topsuz adam takibindeki düşük reaksiyon seviyesi var. Takım savunmasında boşluklara neden olabiliyor, ayrıca düzeni bozup yaptığı ekstra ikili sıkıştırmalar da sıkıntı yarabiliyor.

Efes’in guard rotasyonunda Larkin’in yokluğunda bir yaratıcıya daha ihtiyacı olduğunu zaten sezon başından beri söylemiştik. Clyburn ve Beaubois her ne kadar kanatlardan etkili bitiriciler olsalar da tepeden üretebilecek, Micic’in omuzlarındaki yükü alabilecek bir isme daha ihtiyaçları vardı ki mevcuttaki sınırlı oyuncu havuzunda ve elbette sezon öncesine göre çok daha az bir bütçeyle yapabilecekleri en doğru hamlelerden birisi olur. Avrupa basketbolunu bilmesi nedeniyle yabancılık çekmeyecektir ki koç Ataman’ın sisteminde guardların özgürlüğü üst seviyede, bu nedenle de özellikle hücumda takıma değer katacağını net olarak söyleyebiliriz.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …