Güncel Haberler

Rakiplerimizden Sırbistan, Dünya Kupası Elemelerinde 8 Euroleague Oyuncusunu Kullanabilecek!

2023 FIBA Dünya Kupası elemelerinde ikinci round Kasım ayında oynanacak maçlarla başlayacak.

Türkiye’nin rakiplerinden biri olan Sırbistan‘da ise koç Pesic’in kadroda yer vereceği isimlerin bir kısmı netleşti. Partizan ve Kızılyıldız, kadrolarındaki Sırp oyuncuların milli takıma gitmesine izin verileceğini açıklarken Pesic’in istediği oyuncuları seçebileceğini belirtmişlerdi.

Kızıl Yıldız’ın başkanı Covic’den beklenmedik bir açıklama geldi; “Svetislav Pesic’ten aldığım davetle kendisiyle bir görüşmemiz oldu. Koça, İngiltere ve Türkiye’ye karşı oynanacak maçlar için kadrodaki tüm Sırp oyuncuları seçebileceğini söyledik. Pesic, Nedovic, Dobric, Luka Mitrovic ve genç potansiyelli bir isim olarak da Topic’i seçti. Bu isimleri milli takıma çağıracak”

Hatırlayacağınız üzere Kızıl Yıldızı’ın ezeli rakibi olan, bir diğer Euroleague ekibi Partizan da kadrodan milli takıma gidecek 4 oyuncuyu açıklamıştı. Böylelikle Sırbistan’ın Türkiye ve Büyük Britanya ile oynayacağı iki kritik karşılaşmanın kadrosunda tam 8 Euroleague oyuncusu boy gösterebilecek.

Bu iki Euroleague ekibinden gelen açıklamalara göre milli takımın kadrosunda yer alacak 8 isim şu şekilde;

Şu ana kadar yapılan açıklamalar dahilinde Sırbistan’da milli takıma çağırılacak 8 isim şu şekilde: Balsa Koprivica (Partizan), Uros Trifunovic (Partizan), Danilo Andjusic (Partizan), Tristan Vukcevic (Partizan), Nemanja Nedovic (Kızıl Yıldız), Ognjen Dobric (Kızıl Yıldız), Luka Mitrovic (Kızıl Yıldız) ve Nikola Topic (Kızıl Yıldız).

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Dünya Kupası: Zagars, Kukoc’un Rekorunu Kırarak Tarihe Geçti

2023 FIBA Dünya Kupası‘nda Letonya ile Litvanya arasında oynanan beşincilik maçında Letonya rakibini 98-63’lük skorla …