Güncel Haberler

2022-23 FIBA Şampiyonlar Ligi Haftanın Panoraması ve Ödüller (4.Hafta)

FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde normal sezonun 4. haftasını geride bıraktık.

5 temsilcimizden, 3 tanesinin sahne aldığı bu haftada; Kaf-Kaf ve Tofaş’ın galibiyetleriyle sevinirken, Galatasaray’ın mağlubiyeti ile üzüldük.

Gelin sezonun 4. haftasının panoramasını da her zaman olduğu gibi birlikte hazırlayalım. Keyifli okumalar.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Bu sezon en zorlu ve denk gruplardan biri olan B grubu karşılaşmasında Telekom Bonn, Atina cehennmeninden çıkmayı başardı. Denk rakipleri AEK’yı etkili bir savunma eşliğinde 66-73’lük skorla geçerek grupta kendilerini iddialı bir noktaya çektiler 3. maçlarında aldıkları 2. galibiyetle. Ribaundlarda rakibini 31-45 ile adeta ezen ve bu sayede 19 top kaybı yaptptığı maçı kazanmayı bilen Bonn’a biz de bu kritik deplasman galibiyeti için alkışlarla haftanın takımı ödülünü veriyoruz.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Bu hafta bir çok önemli performansa imza attık ama bunlar arasında en dikkat çekici olan UCAM Murcia‘yı denk rakibi Strasbourg karşısında galibiyete taşıyan Jordan Davis‘e aitti. 25 yaşında olan yetenekli guard, tam anlamıyla komple bir performans sergiledi. 28 dakika sahada kalan Azerbaycan pasaportu bulunan Amerikalı guard, 9-14 2sayı, 0-3 3sayı, 10-12 s.atış isabetleriyle 28 sayıya ulaşırken, sadece 1.85 metre boyunda olmasına rağmen tam 10 ribaund topladı ve istatistiklerine 3 asist, 2 blok da ekleyerek 31 verimlilik puanına ulaştı. Biz de bu performansı için ona alkışlayarak haftanın MVP’si ödülünü veriyoruz.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takılardan seçim yapılmıştır.)

  • Jordan Davis (UCAM Murcia): 28 sayı, 10 ribaund, 3 asist, 31 verimlilik
  • Errick McCollum (Pınar Karşıyaka): 33 sayı, 4 ribaund, 5 asist, 30 verimlilik
  • Boubacar Toure (Tofaş): 23 sayı, 8 ribaund, 28 verimlilik
  • TJ Shorts (Telekom Bonn): 26 sayı, 4 ribaund, 7 asist, 27 verimlilik
  • Brancou Badio (Manresa): 22 sayı, 4 ribaund, 8 asist, 27 verimlilik

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Formalite Maçında Jerusalem’i Konuk Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu K grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, …