Güncel Haberler

2022-23 7DAYS EuroCup Haftanın Panoraması ve Ödüller (3.Hafta)

7DAYS EuroCup 3. hafta programını geride bıraktık.

Temsilcilerimizden Türk Telekom ile sevindiğimiz ama Frutti Extra Bursaspor ile üzüldüğümüz zorlu bir haftayı geride bıraktık. Gelin geçen sezon olduğu gibi haftanın panoramasını birlikte hazırlarken ödülleri de sahipleriyle buluşturalım. Keyifli okumalar.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Bu hafta pek sürpriz sonuç çıkmadı. Ama bir çok çekişmeli maç izledik ve bunların arasında en dikkat çekici olanında Brescia, denk rakiplerinden Ulm’u deplasmanda uzatmanın ardından 90-98’lik skorla geçmeyi başardı. Normal süresi 83-83 biten maçın uzatma kısmında da etkili hücum performansını sürdüren İtalyan ekibi, skor yükünü tam 5 farklı isim arasında paylaştırak ne kadar önemli bir takım olduğunu göstermiş oldu. Ayrıca tam 21 hücum ribaundu alıp toplamda da rakibine 35-53 gibi müthiş bir ribaund üstünlüğü kurarak alkışları topladılar. Bu sonuçla sezonun ikinci galibiyetini elde eden ve play-off hatta ilk 4 yarışında ciddi bir rakip olduğunun altını çizen Brescia’ya biz de haftanın en iyi takımı ödülünü veriyoruz.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Bu yaz Bourg‘un yaptığı en dikkat çekici transferlerden biriydi 25 yaşındaki Amerikalı skorer guard Jordan Floyd. Şuana kadar da bu durumun altını çok iyi şekilde doldurduğunu belirtmemiz gerekli. Bu hafta takımının konuk ettiği denk rakiplerden biri olan Lietkabelis’in 13 sayı farkla, bu kadar şekilde geçilebilmesinin temel nedeni de onun etkili performansıydı. 25 dakika sahada kalan Floyd, 6-8 2sayı, 1-4 3sayı, 6-7 s.atış isabetleriyle 21 sayıya ulaşırken, istatistiklerine 7 ribaund, 2 asist, 2 top çalma da ekleyerek sadece bir skorer değil, komple bir guard olduğunu göstermişti. Bu istatistikler sayesinde 31 verimlilik puanına ulaşan yıldız oyuncuya biz de haftanın MVP’si ödülünü takdim ediyoruz.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Jordan Floyd (Bourg): 21 sayı, 6-8 2sayı, 6-7 s.atış, 7 ribaund, 2 asist, 2 t.çalma, 31 verimlilik
  • Troy Caupain (Brescia): 17 sayı, 7 ribaund, 8 asist, 27 verimlilik
  • Jerian Grant (Türk Telekom): 12 sayı, 3 ribaund, 10 asist, 3 t.çalma, 26 verimlilik
  • Aleksander Balcerowski (Gran Canaria): 16 sayı, 7-7 2sayı, 9 ribaund, 25 verimlilik
  • Alpha Kaba (Buducnost): 14 sayı, 6-7 2sayı, 13 ribaund, 3 t.çalma, 24 verimlilik

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Telekom’un Rakiplerinden Buducnost, Tanaskovic’i Kadrosuna Ekledi

BKT EuroCup B grubunda temsilcimiz Türk Telekom’un rakiplerinden biri olan Buducnost uzun rotasyonuna takviye yaptı. …