Güncel Haberler

RESMİ: Henry, Baskonia’ya Tekrar Döndü! (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague ekiplerinden Cazoo Baskonia guard rotasyonuna önemli bir ekleme yaptı.

İspanya Liga Endesa temsilcisi geçen sezon ülkemizde Fenerbahçe forması ile izlediğimiz Pierria Henry ile sezon sonuna kadar anlaştığını duyurdu. Hatırlayacağınız üzere daha önce 2019-21 yılları arasında 2 sezon boyunca İspanyol ekibinin formasını terletmişti.

Senegalli yıldız yaz döneminde Fenerbahçe’den ayrılmış ve yaz liginde Wizards forması giymiş, sonrasında da Rockets ile kısa süreli bir kontrat imzalamıştı.

OYUNCU ANALİZİ:

Henry atletik özellikleri, güçlü fiziği ve açık alandaki etkinliği ile Baskonia’nın sistemine uyum sağlamakta zorlanmayacak bir guard. Sezonun ilk bölümünde guard savunmasında onun gibi bir silaha çok ihtiyaç duydular, hem 1 hem de 2 numarada rakiplerin etkili skorlerlerine karşı durabilecek önemli bir silah. Diğer taraftan son yıllarda pasör özelliklerini de çok iyi geliştirdi koç, hem ikili oyunları etkili ve verimli organize edebiliyor hem de penetre pas oyunlarındaki servisleri ile uzunları da şutörleri de çok iyi besliyor.

Ayrıca mental olarak iyi durumda olduğunda güçlü potaya gidişleri hatta üçlükleriyle de ne kadar önemli bir skor tehditi olduğunu biliyoruz. Mental olarak geliştirmesi gereken nokta ise şut seçimleri ve oyuna ne zaman müdahale edeceğini, sazı ne zaman eline alması gerektiğini öğrenmesi. Fenerbahçe’nin maç sonlarında yaşadığı krizlerin bir çoğunda parmağı vardı, iyi niyetli de olsa sorumluluk alma konusunda aşırı agresif olması, sürekli oyuna bireysel anlamda müdahele etmeye çalışması hatalarını arttırmıştı.

Baskonia’da 1 numara pozisyonunu Thompson ile paylaşacak ve savunmaya getireceği enerji, yüksek tempodaki verimliliği ve yarı sahadaki deliciliği artı organizasyon becerisi ile koç Penarroya’nın sistemine değer katacaktır kuşkusuz.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Lider Real Madrid’i Deplasmanda Devirip Play-In Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Baskonia konuk olduğu lider Real Madrid‘i 91-95’lik skorla geçmeyi …