Güncel Haberler

İDDİA: Petkim, Melson’ın Yerini Chery ile Doldurdu (Analiz)

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Aliağa Petkim Spor, aşilinden operasyon geçiren ve sezonu kapatan Melson’un yerini kiminle dolduracağını belirledi.

Sportando’nun haberine göre geçen sezon Gran Canaria ile izlediğimiz, şuanda serbest oyunu konumunda olan Kenny Chery ile anlaştılar, yakın zamanda resmi açıklama gelebilir.

1.80 metre boyunda olan 30 yaşındaki Kanadalı oyun kurucu, geçen sezona Avtodor’da başlamış sonrasında Granca’ya transfer olmuş, sezonu orada tamamlamıştı. Endesa’da 13 maçta ortalama 16.5 dakika süre alırken 6.8 sayı, %30.6 3sayı, 2.4 ribaund, 1.6 asist ile katkı vermişti.

OYUNCU ANALİZİ:

Daha önce Sevilla, Gipuzkoa, Boulazac, Nanterre ve Brescia takımlarının da formalarını terletmiş olan tecrübeli oyun kurucuyu gelin biraz daha yakından tanıyalım.

Öncelikle artılarına bir bakalım. Sürati ve deliciliği ile öne çıkan bir guard. Çabuk yön değiştirmeleri ve dribbling üstünden gönderdiği üçlüklerle de takımına skor katkısı verebiliyor. Adımını geriye çekerek kullandığı şutlarla kendisine alan yaratabiliyor. İkili oyunlarda üçlü tehdite sahip, dış şutlar ya da koridoru bulunca potaya yaptığı ataklar dışında gerek devrilen uzunları gerekse dışarıdaki ceza şutörlerini asistlemeyi biliyor. Oyunun iki tarafında da yüksek enerji ile performans veren, maçın sürekli içinde kalan, çalışkan bir takım oyuncusu.

Gelelim eksilerine… Tabiki fiziksel dezavantajları hemen öne çıkıyor. Özellikle savunmada kalın ve uzun guardların post-up hedefi olarak gördüğü bir isim ki ne kadar çalışkan ve gayretli bir isim olsa da perdelere kolay taklıyor, sarsılmadan kurtulması zor oluyor. O sahadayken takım olarak ters eşleşmelere konsantre olup, yardım getirmeniz gerekiyor. Diğer taraftan her ne kadar iyi bir skorer olsa da dış şutları istikrarlı değil, ritmini bulamadığı günlerde ısrar etmesi verimini iyice düşürebiliyor.

Melson gerek fiziksel artıları gerekse skorer kimliği ile daha doğru bir parçaydı Petkim adına. Ama tabi Webster’ın fizikli bir oyun kurucu olmasıyla beraber Chery de onun yanında bitirici rolünde kullanılabilir. Sıkıntılı noktalar ise Chery’nin Melson’ın aksine daha fazla topla oynamayı sevmesi, topsuz pozisyonlarda etkili olmaması ve tabiki savunmada yaratacağı fiziksel dezavanjlar. Bu potansiyel problemlere çözüm bulmaları gerekecek takım olarak. Yine de bu kısıtlı oyuncu havuzunda, sezonun bu zor bölümünde tecrübesi ve skorer özellikleri ile 5 üzerinden 3.5 puanlık bir transfer yapmış oldu Petkim.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …