Güncel Haberler

Maç Önizlemesi: Anadolu Efes – Alba Berlin (21.10.22)

Turkish Airlines Euroleague 4. hafta mücadelesinde son 2 sezonun şampiyonu olan temsilcimiz Anadolu Efes, sezona dörtte dört ile namağlup başlayan formda Alba Berlin‘i Sinan Erdem’de konuk ediyor.

Gelin her zaman olduğu gibi Anadolu Efes‘in maçının önizlemesini birlikte hazırlayalım. Keyifli okumalar.

Efes Pota Altındaki Savaşı Kazanmalı

Efes, Alba’nın makine düzenindeki hücumlarına karşı savunmada işleri sıkı tutmak zorunda. Diğer taraftan Alba’nın ribaundlarda ne kadar etkili bir takım olduğunu kesinlikle unutmamak gerekli. Çıktıkları ilk 4 maçta ortalama 43.0 ribaund aldılar ve bu alanda ligin zirvesindeler. Efes ise maç başına sadece 32.3 ribaund alabildi. Efes elindeki tüm uzunları en verimli şekilde kullanmalı, pota altını domine etmeli. Efes, ligdeki tüm takımlardan daha fazla potaya atak eden ve 2 sayılık atışları daha yüzdeli (56.9) kullanan takım konumunda. Ama işte hücumda yakaladıkları bu performansı, kendi potalarının altında da dominant şekilde uygulamak durumundalar Alba karşısında.

Alba Reçeteye Sadık Kalmalı

Alba, Efes’in son 2 sezonda elde ettiği şampiyonlukların temelinde yer alan kadro istikrarını geçtiğimiz yaz uygulamış bir ekip. Koç Gonzalez ile beraber kadrolarını neredeyse tamamen korudular, tıpkı Efes’in son 4 yıldır yaptığı ve bunu 2 Euroleague şampiyonluğu ile taçlandırdığı gibi. İşte bu istikrar Alba’ya da hemen sezon başında artılar getirmiş durumda. Alba şuanda ligin en fazla asist yapan takımı, maç başına 25.7 asist ile. Ayrıca 91.3 sayı ortalamaları ile de bu alanda 2. sıradalar. Oyunu basitleştirmek ve pas trafiği yakaladıkları başarının temel faktörleri ve tabiki geri adım atmayan, sonuna kadar pes etmeyen takım kimlikleri. Karşılarında son 2 sezonun şampiyonu olsa da yine dirençlerini üst seviyede koruyacaklardır.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Ataman, Maccabi Yenilgisi Ardından Konuştu

Turkish Airlines Euroleague play-off serisi ilk maçında Panathinaikos OAKA’da konuk ettiği Maccabi Tel Aviv’e 87-91’lik skorla yenilerek …