Güncel Haberler

RESMİ: Galatasaray’ın Yeni Uzunu Tanıdık Bir İsim, Hummer Oldu (Analiz)

Ülkemizi FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde temsil eden Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Galatasaray NEF, Floyd’un sakatlığı sonrası uzun rotasyonuna yaptığı takviyeyi duyurdu.

Geçtiğimiz sezon AEK forması giyen ve bu sezona serbest oyuncu olarak başlayan Amerikalı Ian Hummer ile sezon sonuna kadar geçerli bir kontrat imzaladıklarını açıkladılar. Hatırlayacağınız üzere Hummer daha önce ülkemizde TED Kolejliler, Bandırma ve Petkim formalarını da terletmişti.

2.01 metre boyunda olan 32 yaşındaki tecrübeli oyuncu hem 4 hem de 5 numarada görev alabiliyor. Geçen sezon ESAKE’de 22 maçta ortalama 29.5 dakika süre alırken 13.5 sayı, yüzde 30.4 3sayı, 6.4 ribaund, 2.3 asist ve BCL’de ise 5 maçta ortalama 34.6 dakika süre alırken 16.0 sayı, yüzde 35.7 3sayı, 7.6 ribaund, 1.0 asist ile katkı vermişti.

OYUNCU ANALİZİ:

Daha önce ülkemizde 3 farklı takımda forma giymiş ve geçen sezon da bir diğer Galatasaraylı Angola ile aynı takımda oynamış olan Hummer’ın takıma hızlıca adapte olacağını rahatlıkla söyleyebiliriz. Gelin takıma neler katabilir birlikte bakalım.

Hummer, boyalı alanda da vakit geçirmeyi seven, güçlü ve çalışkan bir uzun. Özellikle tepe ikili oyunlarında yaptığı sert ve sağlam perdelerden sonra potaya keskin devrilen, pozisyonları yüzdeli bitiren bir silah. Ribaundlara katkısı da gayet iyi seviyede. Modern basketboldaki şutör 4 numara tarifine pek uygun olmasa da 3 sayı tehditi mevcut. Görev adamı olarak adlandırabileceğimiz bir isim. İşin hammaliye tarafında, yani ribaundlar, fiziksel temas, sertlik gibi konularda çok iyi katkı vereceğini düşünüyorum ki ligimizi tanıması, adaptasyon sorunu yaşamayacak olması da önemli bir avantaj belirttiğim gibi. Savunma tarafında özellikle adam değişmelerde kısalar karşısında ayakları ağır kalabiliyor ama bunu da enerjisi ve agresifliği ile kapatmaya çalışıyor, zayıf halka olmuyor kesinlikle.

Koç Pistiolis’in bu transferi daha çok 5 numara için yaptığını biliyoruz, bu nedenle de Morgan ile süreleri paylaşacaklar genellikle. Zaten ikisinin aynı anda sahada olması hücumdaki yerleşim adına zor olur, ikisi de potaya yakın oynamayı seviyorlar. Hummer’ı daha çok 5 numarada ve yanında Caloiaro ya da Sadık Emir varken izleyeceğiz. Elbette dış şut tehditinin olması oyunu açmak adına faydalı olacaktır ama onun asıl pota altındaki etkinliği, ribaunlara katkısı ve savunmadaki enerjisine, agresifliğine ihtiyacı olarak Galatasaray’ın.

https://youtu.be/6RXoyoAoeA8

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …