Güncel Haberler

İDDİA: Panathinaikos, Uzun Rotasyonunu Layman ile Güçlendiriyor (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague ekiplerinden Panathinaikos uzun rotasyonunu NBA patentli bir isimle güçlendirmeye hazırlanıyor.

SDNA’da yer alan habere göre son olarak NBA ekiplerinden Minnesota Timberwolves forması giyen Jake Layman ile anlaşmak üzereler.

2.06 metre boyunda olan 28 yaşındaki tecrübeli uzun, geçen sezon Wolves’da 34 maçta ortalama 6.8 dakika süre alrken, 2.4 sayı, 1.1 ribaund ile katkı verebilmişti.

OYUNCU ANALİZİ:

Maryland çıkışlı olan Layman, NBA’de beklentileri karşılayamamış olsa da Avrupa basketbolunda yıldız seviyesine çıkabilecek artılara sahip bir uzun. Gelin onu biraz daha yakından tanıyalım.

Önce artılarına bir bakalım. Modern basketbolda Stretch Four diye tabir edilen, dış şut tehditi ve yüzü dönük silaharı bulunan uzunlardan birisi Layman. Hatta dış şut tehditinin neredeyse bir kanat oyuncusu kadar istikrarlı ve yüzdeli olduğunun altını özellikle çizmek lazım. Bununla beraber atletik özellikleri de iyi seviyede, özellikle dikey sıçrama yeteneği çok iyi. Bu artılarıyla ve yumuşak bilekleriyle beraber çember altında da etkili bir bitirici. Genel anlamda şut seçimleri iyi durumda, yüzdesi yüsek, verimliliği iyi seviyede olan bir forvet. Uzun kolları, atletizmi ve çabuk ayaklarıyla beraber savunmada da faydalı bir isim tartışmasız. Oyunu iyi okuyor ve pas aralarını kapatmayı biliyor.

Gelelim eksilerine. NBA’de 3 ve 4 numara arasında sıkışmış bir isimdi. 3 numara için top tekniği sınırlı, 4 numara için ise yeteri kadar kalın değildi. Hücumda atletik özellikleri ile potaya gidebiliyor evet ama adam eksiltme yetenekleri yok, koridoru bulup direkt potaya gitmeye çalışan bir isim. Kedine skor yaratabilen biri isim değil, bitirici olarak faydalı. Ayrıca pozisyonu için iyi bir ribaundçu değil, fiziksel temastan kaçması ve rakipleri tarafından kolay itilebilmesi, yeteri kadar agresif olmaması eksilerinden bazıları.

Koç Radonjic’in onu 4 numarada kullanacağını düşündüğümüzde süreleri Williams ile paylaşacak. Burada zaten bir derinlik eksikliği vardı Yoncalar’ın, Williams dışında genç isimler Mantzoukas ve Chougkaz vardı ellerinde ama onlarla da koca bir Euroleague sezonu geçmezdi, hele ki play-off hedefleyen bir takımsanız. Dolayısyla Layman doğru bir transfer olduğunu, dış şut tehditi, mobil bir uzun olması ve takım oyununa yatkınlığıyla beraber faydalı olacağını, Avrupa basketboluna kolayca adapte olacağını düşünüyorum. Ribaundlar konusunda agresif olup, savunmada fiziksel teması biraz daha arttırabilirse Euroleague’de kendisine yıldız statüsünde kalıc ve iyi bir yer edinebilir.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …