Güncel Haberler

2022-23 7DAYS EuroCup Haftanın Panoraması ve Ödüller (2.Hafta)

7DAYS EuroCup 2. hafta programını geride bıraktık.

Hem Türk Telekom hem de Frutti Extra Bursaspor ile yüzümüzün güldüğü güzel bir haftayı geride bıraktık. Gelin geçen sezon olduğu gibi haftanın panoramasını birlikte hazırlarken ödülleri de sahipleriyle buluşturalım. Keyifli okumalar.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Frutti Extra Bursaspor geçen sezon, finale kadar yükselen takımın ruhunu bu sezona da taşımayı başardı. Koç Alimpijevic’in öğrencileri sezona gerçekten müthiş bir giriş yaptılar ve ilk haftada olduğu gibi ikinci hafta da en dikkat çekici performansa imza attılar. Konuk ettikleri şampiyonluk favorilerinden biri olan Badalona karşısında yıldız uzunları Auguste’dan yoksun olmalarına rağmen hiç geri adım atmadılar ve Needhma ile Onuralp liderliğinde bir kritik galibiyete daha imza attılar. Bize de onlara bir kez daha alkışlarla ve gururla haftanın takımı ödülünü takdim etmek düştü.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Promitheas geçen sezon yaşadığı hayal kırıklığının ardından, bu sezona iddialı girmek istedi ve bun yolda da en önemli transferleri son yıllarda Çin Ligi’nde tozu dumana katan, durdurulamayan skorer Joe Young‘dı. 30 yaşındaki NBA patentli guard, Avrupa basketboluna da hızlıca uyum sağladı ve Çin’deki performanslarının sadece rakiplerin yumuşak savunmasından kaynaklanmadığını kanıtlar cinsten bir oyun sergiledi güçlü rakip Granca karşısında. Takımının 93-82 ile farklı kazandığı maçta 36 dakika sahada kalırken 8-12 2sayı, 3-6 3sayı, 9-9 s.atış isabetleriyke 34 sayı üretti ve istatistiklerine 2 ribaund, 6 asist, sadece 1 top kaybı ekleyerek 39 verimlilik puanına ulaştı. Biz de bu parmak ıssırtan performansı haftanın MVP’si ödülüyle taçlandırdık.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Joe Young (Promitheas): 34 sayı, 3-6 3sayı, 9-9 s.atış, 2 ribaund, 6 asist, 39 verimlilik
  • J’Cowan Brown (Hapoel Tel Aviv): 21 sayı, 3-5 3sayı, 8 ribaund, 12 asist, 39 verimlilik
  • Ovie Soko (London Lions): 22 sayı, 14 ribaund, 3 asist, 39 verimlilik
  • Stefan Bircevic (Cluj Napoca): 24 sayı, 4-8 3sayı, 6-7 s.atış, 6 ribaund, 26 verimlilik
  • Isiaha Mike (Bourg): 17 sayı, 6-6 2sayı, 5-5 s.atış, 11 ribaund, 29 verimlilik

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Hazırlık Maçı: Beşiktaş, Konuğu CSKA Moskova’ya Yenildi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerimizden Beşiktaş Emlakjet, milli maçlar nedeniyle verilen arayı değerlendirmek adına …