Güncel Haberler

Gaziantep, Antwerp ile Karşılaşacak

FIBA Europe Cup B grubu 2. maçında temsilcimiz Gaziantep, Belçika ekibi Antwerp Giants‘ı konuk edecek.

19 Ekim Çarşamba günü saat 19:00’da başlayacak karşılaşmayı basketbolseverler FIBA’nın resmi YouTube kanalından canlı olarak izleyebilecekler.

Temsilcimiz gruba çok iyi bir giriş yaptı, deplasmanda Hapoel Haifa’yı 63-79 gibi farklı bir skorla geçti. Sonrasında BSL sahnesinde ise konuk ettikleri Büyükçekmece’yi de 79-61 ile beklenenden çok daha rahat bir şekilde geçtiler. O son maçta Dotson 20 sayı, 3 ribaund, 5 asist ile yıldızlaşırken, Leyton Hammonds 13 sayı, 4 ribaund, 4 asist ve Egbunu 11 sayı, 8 ribaund ile öne çıkan isimler olmuşlardı. Frankamp’ın sakatlığı devam ediyor.

Belçika ekibi de ilk maçını kazanarak başladı gruba. Deplasmanda zayıf rakipleri Gmunden’i zorlansa da 88-92 ile yenmeyi başarmıştı. Sonrasında liglerinde ise konuk oldukları Limburg karşısında hiç varlık gösterememiş ve 80-66 gibi kalp kırıcı bir skorla kaybetmişti. O maçta De Ridder 12 sayı, 3 ribaund, Hamm 11 sayı, 5 ribaund ve Woodson 10 sayı, 4 ribaund ile direnmeye çalışmışlardı.

İki takım Avrupa sahnesinde ilk kez karşı karşıya gelecekler.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Gaziantep, Çeyrek Finalin İlk Ayağını Kazandı

FIBA Europe Cup çeyrek final serisi ilk maçında temsilcimiz Gaziantep, Polonya’da konuk olduğu Anwil Wloclawek‘i …