Güncel Haberler

Maç Önizlemesi: Anadolu Efes – Valencia

Turkish Airlines Euroleague‘de sezonun ilk çift maç haftası başlıyor ve 3. hafta mücadelesinde temsilcimiz Anadolu Efes, Sinan Erdem’de Valencia‘yı konuk edecek.

Gelin her zaman olduğu gibi birlikte Anadolu Efes‘in bu maçını da mercek altına alalım, önizlemeyi hazırlayalım. Keyifli okumalar.

Top Kayıpları

Efes, Larkin’in yokluğunda guard rotasyonunda zaman zaman sorun yaşıyor. Elbette Micic ligin elit oyun kurucularından birisi ama yük zaman zaman omuzlarına ağır geliyor, dakikalarını dengelemekte zorlanıyor koç Ataman. Evet Beaubois ona destek oluyor ama işin organizasyon tarafında yeterli desteği veremiyor. Monaco maçında da bu sıkıntıların bir yansıması olarak tam 16 top kaybı yaptılar ve bu da rakibin tempoyu kontrol etmesine, dikte etmesine olanak tanımıştı. Ayrıca hücumda da verimliliğimiz düştü, pas trafiği yerine birebirlere gittik. Bu da aynı döngüye girmemize, top kayıplarını arttırmamıza neden oldu. Bu döngüyü kırmak adına topun değerini daha fazla bilmeli, Micic’in omuzlarındaki yükü azaltmak için Bryant, Beaubois ve zaman zaman benchten gelen Buğrahan’ın da organizasyona katkı vermesi şart.

Hücum Ribaundları

Temsilcimiz uzun rotasyonuna önemli eklemeler yaptı, Zizic, M’Baye, Polonara gibi isimler takıma adapte olmaya devam ediyorlar. Ayrıca Dunston ile Pleiss da form tutmaya başladılar. Ribaundlar konusunda daha iyi durumda olduğumuz bir gerçek. Ama şunu da belirtmek lazım toplam ribaundlarda son maçta Monaco’ya üstünlük kursak da onlara yine de 9 hücum ribaundu vermiştik. Şimdi karşımızda bu alanda daha tehlikeli bir takım var. Onlar son maçta Asvel’e kaybetmiş olsalar da 11 hücum ribaundu ile bu alanda yine etkili olmuşlardı. Evet önemli silahlarından biri olan Rivero’dan bu maçta yoksun olacaklar ama Alexander, Dubljevic, Clave ve hatta genç uzun Pradilla da ribaundlar konusunda olağan şüpheliler. Skor üretiminde zorlanan Valencia’ya kolay ikinci şans sayıları vermememiz önemli olacak dirençlerini kırmak adına.

İkili Oyun Savunması

Yeni transferlerden Zizic hakkında en önemli soru işareti ikili oyunlardaki savunma zaafıydı. Ve bunu maalesef son Monaco maçında net olarak gördük. Hücumda, gerek hareketli pozisyonlarda gerekse sırtı dönük oyunlarda önemli bir silah olsa da savunmadaki ağrı bacakları, rakip kısaların sürekli onun üstüne atak etmeleri Efes savunmasının dengesini bozuyor. Bu noktada da koç Ataman Dunston’ı daha fazla kullanmaya başlıyor, bunu da BSL sahnesinde Daçka karşısında gösterdi ki hatta Pleiss ile birlikte de kullandı onları. M’Baye ile Polonara’nın henüz tam olarak takıma adapte olamamaları da bunun bir diğer etkisi. Valencia cephesinde ise ikili oyunlarda canımızı sıkabilecek isimler var. Hem Jones hem de Radebaugh üçlü tehditi bulunan guardlar, dolayısıyla uzunlarımızın onların savunmasında mesafeyi korumaları kritik olacak. Bir diğer konu da Dubljevic’in pick&pop’ları, yani perde sonrası dışarıya devrilmeleri ya da kısa devrilmeler sonrası yüksek posttan bulduğu şutlar. Rivero yokken dakikaları artacaktır, bu nedenle de onun bu silahlarına karşı daha dikkatlim olmamız gerekecek.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …