Güncel Haberler

Maç Önizlemesi: Fenerbahçe Beko – LDLC Asvel Villeurbanne

Turkish Airlines Euroleague‘de 2022-23 sezonunun ilk çift maç haftasında, 3. hafta mücadelesinde temsilcimiz Fenerbahçe Beko, Ülker Spor Salonu’nda LDLC Asvel Villeurbanne‘i konuk edecek.

Her hafta olduğu gibi bu hafta öncesinde de temsilcimiz Fenerbahçe Beko‘nun maçının önizlemesini sizler için hazırladım, keyifli okumalar.

3 Sayı Savunması

Sarı lacivertliler adına Obradovic döneminden bu yana kronikleşen bir konu 3 sayı savunması. Takımdaki kısaların profilleri gereği de bu konuda hep sorun yaşadılar. Evet şimdi Calathes faktörü var savunmada ama halen bu zaafı aşamadıkları ortada. Son maçta Maccabi karşısında alınan farklı galibiyette bile, ki İsrail temsilcisinin en önemli şutörü Hilliard yoktu o maçta, yine sorun yaşadılar ve rakibe yay gerisinden yüzde 42.1 isabet oranı izni verdiler. Karşımızda bu konuda tehlikeli bir takım olacak, Asvel son maçında Valencia deplasmanında yay gerisinden yüzde 46.7 gibi önemli bir isabet oranı yakalamıştı. İyi haber ise üçlük atışlar onların en önemli silahları değil, sadece 15 deneme yaptılar ve 7 isabet bularak bu istatistiği yakaladılar. Obasohan, De Colo ve Kahudi bu konuda olağan şüpheliler. Diğer taraftan üçlük atışlar artık Fenerbahçe’nin önemli silahlarından birisi. Maccabi karşısında 12 isabet bulduk yay gerisinden yani, 86 sayının 36 sayılık kısmı geldi buradan. Wilbekin, Guduric, Hayes-Davis, Pierre, Booker ve kenardan gelerek ritmlerini bulduklarında önemli katkılar verebilen Melih ile Edwards bu alanda bizim öne çıkan isimlerimiz. Maccabi karşısında Calathes’in de 3-4 isabet oranı ile bu alanda kariyerinin en iyi maçlarından birini çıkardığının altını çizelim.

Ribaundlar

Geçen sezonun aksine temsilcimiz bu sezon ribaundlarda daha iyi bir takım, bunu ilk 2 maçta da net olarak gösterdiler. Motley ve Jekiri boyalı alanda gayet iyi iş çıkarıyorlar şuana kadar. Özellikle Motley rakip pota altında çok önemli bir silah, bu maçta da Asvel’in sertleşen savunması karşısında kilidi açabilmek için ikinci şans sayılarına ihtiyacağımız olacak. Ayrıca Hayes-Davis, Pierre, Guduric gibi forvetler ve kanat oyuncuları da uzunlara çok iyi katkı veriyorlar. Ve tabi bir de Calathes faktörü var, ligin en iyi ribaund katkısı veren guardlarından biri. Özellikle savunma ribaundları konusunda vereceği katkı kritik, havuza düşen ribaundları ya da uzun ribaundları toplayarak takımının tempo yapmasına olanak sağlıyor ki onun direkt aldığı savunma ribaundları organizasyon becerisiyle birleşince kolay hızlı hücum sayılarına dönüşüyor Fenerbahçe adına. Son kazandığı maçta Valencia karşısında ribaundlarda yenilen ve rakibine tam 11 hücum ribaundu veren Asvel’in bu zaafını iyi değerlendirmemiz lazım.

Kritik Eşleşme: Nick Calathes vs Nando De Colo

Son 10 yılın tartışmasız en iyi oyuncuları arasında yer alan 2 isim, yaz döneminde takımlarını değiştirmiş olan 2 yıldız bu maçta karşı karşıya gelecekler. Bir tarafta Fenerbahçe’nin yeni maestrosu Nick Calathes, diğer tarafta Fenerbahçe’nin eski maestrosu Nando De Colo.

Calahes, Maccabi karşısında 13 sayı, 9 ribaund, 9 asist ile harika bir performans yakaladı ve istim üstünde. Onun 1725 asist ile Euroleague’de tüm zamanların asist kralı olduğunu ve 2018-19 sezonunda yaptığı 286 asist ile sezon rekoruna da sahip olduğunu tekrar hatırlatalım. Fenerbahçe’nin çift haneli farklarla kazandığı ilk 2 maçta Calathes’in her alanda katkı verdiğini, 12.5 sayı, 7.0 asist, 6.5 ribaund, 2.0 top çalma ortalamalarıyla ne kadar önemli bir silah olduğunu gördük.

De Colo, topladığı 4360 verimlilik puanı ile tüm zamanların ve yakaladığı yüzde 93.6’lık serbest atış isabet oranı ile bu yüzyılın en iyi ismi konumunda ki bu sezona da 17.0 sayı, yüzde 55.6 3sayı, 4.0 asist, 3.5 ribaund, 1.5 top çalma ortalamaları ile başladı. Sahanın her yerinde her şekilde skor üretebilmesiyle beraber bu maçta Fenerbahçe için en büyük tehdit konumunda ve Valencia’dan sonra takımını ikinci kez deplasmanda galibiyete taşımaya çalışacak, arkadaşlarına tecrübesiyle bu zorlu deplasmanda liderlik edecek.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …