Güncel Haberler

Euroleague Fantasy Seçimleri (3. Hafta)

Turkish Airlines Euroleague‘de 2022-23 sezonu 3. hafta programı başlıyor.

Bu sezon da sizlerle beraber her hafta öncesi Euroleague Fantasy oyunundaki seçimlerim ve takımımda yaptığım güncellemeleri paylaşıyor olacağım. İşte 3. hafta öncesi takımda yaptığım güncellemeler ve değişiklikler.

Öncelikle takımımızdan ayrılacak isimlere bir bakalım:

  • Alex Mumbru (Valencia)
  • Walter Tavares (Real Madrid)
  • Bonzie Colson (Maccabi Tel Aviv)
  • Dante Exum (Partizan)

Şimdi de yeni eklediğimiz isimleri inceleyelim:

  • Israel Gonzalez (Alba Berlin): Alman ekibi yaz döneminin en sakin takımlarından biriydi. Sikma, Lo, Smith gibi isimleri kadroda tutmaları en önemli transfer hamleleriydi diyebiliriz. Nitekim takımın birbirini çok iyi tanımasından da ilk haftalarda çok iyi faydalandılar. Yollarına namağlup devam ediyorlar ve evlerine Pana karşısında da bunu sürdürmelerini bekliyorum.
  • Will Clyburn (Anadolu Efes): Amerikalı yıldız yeni geldiği takımına hızlıca adapte oldu ve yıldız ünvanının hakkını hemen vermeye başladı. İlk 2 maçta onu takımında tutanlara ortalama 27.5 puan getirdi. Son maçta Monaco deplasmanında 28 sayı, 6 ribaund, 6 asist, 34 puan getirmişti. Bu maçta da Sinan Erdem’de taraftar desteğiyle Valencia karşısında yine yüksek puanlar getireceğini düşünüyorum.
  • Mike James (AS Monaco): Son yıllarda Euroleague’in elit skorerlerinden biri oldu James. Ama özellikle Monaco kariyerinde tam olarak olgunluk dönemini yaşıyor. Sadece skor üretimi konusunda değil asistler ve savunmada da takımına çok önemli bir katkı veriyor, tam bir lider gibi oynuyor. Nitekim son 2 sezonun şampiyonu Efes karşısında da 19 sayı, 3 ribaund, 4 asist, 4 top çalma, 22 verimlilik puanı ile bunu kanıtlamıştı. Maccabi karşısında da bu rakamları ve daha fazlasını vaadettiğini düşünüyorum.
  • Jaime Pradilla (Valencia): 6. adam olarak kredimiz azaldığı için onu biraz da mecburen seçtik. Ama İspanya milli takımı ile Eurobasket’i kazanmış bir isim ve genç bir oyuncu olmasına rağmen ne kadar faydalı olabileceğini gördük. Koç Mumbru’nun rotasyonunda da dakikaları artacaktır. Tabiki ilerleyen haftalarda bu rol gelişimi gerçekleşmezse onu değiştirebiliriz.

İsterseniz ligimize BasketServisi_2022/23 katılabilirsiniz ve birlikte mücadele edebiliriz sezon boyunca. Katılım şifresi: 09D0FBFE

Takımımızın son görüntüsü bu şekilde:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Panathinaikos, Zorlu Belgrad Deplasmanında Farklı Kazandı

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Panathinaikos, Belgrad’da konuk olduğu Kızıl Yıldız‘ı 76-89 gibi farklı …