Güncel Haberler

RESMİ: Tofaş, Milaknis ile Anlaşmaya Vardı (Analiz)

FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde mücadele eden ekiplerimizden Tofaş, arka alan rotasyonunda değişikliğe gitti.

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekibi, Reaves ve Thomas ile yola devam etmeyecek büyük olaslıkla, bu nedenle de kanat rotasyonuna bir ekleme yapmaları gerekiyor. Bu yolda da Arturas Milaknis ile anlaşmaya vardılar.

1.95 metre boyunda olan 36 yaşındaki tecrübeli şutör, geçen sezon Zalgiris’de Euroleague sahnesinde 31 maçta ortalama 20.7 dakika süre alırken 7.3 sayı, yüzde 41.6 3sayı, 1.4 ribaund, 1.0 asist ile katkı verebilmişti.

OYUNCU ANALİZİ:

Litvantalı şutör tecrübesi, kaliteli karakteri, her zaman kendisini hazır tutabilmesi ve tabiki mesafe tanımayan yüksek yüzdeli üçlükleriyle kendisine Euroleague sahnesinde her zaman saygıdeğer bir yer edindi.

Oyununun temelinde üçlükler yatan bir isim. Özellikle topsuz koşular sonrası, perdelerlerle beraber ya da saha yerleşimine göre genelde köşe şutlarıyla rakip savunmaların yıllardır canını sıkan bir şutördü. Hareketsiz olduğu anlarda kendisini iyi unutturan ve doğru kaymalarla savunma açıklarını bularak guardların pas ve görüş açısına girerek her zaman kendisini şuta hazır halde tutan bir isim. Düzgün mekaniği, az sıçrayarak ve topu elinden hem hızlı hem de yukarıdan çıkardığı tarzıyla bloklanması zor bir şutör. İşin savunma tarafında da çalışkan bir isim ve pozisyon bilgisi artı zekasıyla pas aralarını kovalayan, top çalma potansiyeli de bulunan bir oyuncu aynı zamanda.

Hücumda dış şutları dışında fazla silahı yok. Dribbling üstünden tehditi yok denecek kadar, gerektiğinde elbette 1-2 dribbling ile kendisine alan açabiliyor ya da fake sonrası orta mesafe kullanabiliyor ama bunlar dışında adam eksiltme ya da dribbling üstünden yaratma gibi opsiyonlara sahip değil. Bu da elbette hücumdaki etkisini sınırlı hale getiriyor. Ayrıca atletik bir oyuncu değil ve ilerleyen yaşıyla da bacakları ağırlaştı, bu nedenle de birebirde zaafları olan, yardım savunmasında takıma yardımcı olabilen bir isim.

Tofaş’ın sezonun ilk bölümünde oynadıkları maçlara baktığımızda dış şutlar konusunda sorun çektiğini gördük. Topla yaratma ve penetreler konusunda zaten Ennis ile Gray üstlerine düşeni yapıyorlar ama bu noktada bitirici olarak Milaknis gibi bir şutöre ihtiyaçları olduğu da bir gerçekti. Reaves ya da Thomas’da bu katkıyı alamadılar. Litvanyalı oyuncunun profesyonelliği ve tecrübesiyle takıma saha dışında, soyunma odasında da değer katacağını düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …