Güncel Haberler

Maç Önizlemesi: Fenerbahçe Beko – Maccabi Tel Aviv (14.10.22)

Turkish Airlines Euroleague 2. hafta mücadelesinde temsilcimiz Fenerbahçe Beko, Ülker Spor Salonu’nda Maccabi Tel Aviv‘i konuk edecek.

Yaz dönemini en hareketli geçiren ve koçları dahil neredeyse kadronun tamamını yenileyen, sezonun ilk maçını da galibiyetle tamamlayan 2 takımın karşılaşmasını izleyeceğiz bu maçta.

3 sayı Savunması

Yeni koç Itoudis yönetinimde Fenerbahçe Beko, ilk hafta mücadelesinde Bayern’i deplasmanda 62-74 ile geçmiş ve yeni transferlerden Jekiri, Motley, Calathes, Hayes-Davis galibiyete direkt olarak katkı vermişlerdi. Geçen sezon kaçan play-off biletinin ardından kurulan bu yeni takımın hızlıca adaptasyon sürecini tamamladığını ve ilk maçta galibiyete ulaştığını gördük. Eruoleague sezonunun evlerindeki ilk maçında da taraftarları mutlu etmek için ellerinden geleni yapacaklardır. Bu noktada tıpkı Bayern karşısında olduğu gibi savunma en temel silahları olacak. Savunma odaklı sayılarla beraber tempoyu gerektiğinde arttırarak rakibe kontrolü vermemek, ribaundlarda yenilmemek ve elbette top paylaşımı kritik noktalarda. Savunmada belkide en dikkat çekilmesi gereken nokta ise perimetre olacak. Çünkü Bayern’i farklı yendiğimiz maçta bile rakibin yüzde 38.5 ile 10 tane üçlük isabeti bulmasına müsadet etmiştik…

Asist-Top Kaybı Dengesi

Benzer şekilde Maccabi de yeni koçu Kattash ile yapılanma sürecine girdi yaz döneminde. Lorenzo Brown, Baldwin ve Colson yeni isimler olmalarına rağmen takıma hızlıca adapte olarak ilk maçta Zalgiris karşısında alınan galibiyete mimarlık etmişlerdi. Bu üç yıldızdan İstanbul’da da aynı performansı bekliyor olacaklar. Özellikle Zalgiris maçında double-double yapan, formda olan Brown’un pek iyi ayrılmadığı eski takımına karşı ekstra motive oynayacağını belirtmek lazım. Onun liderliğinde Zalgiris karşısında 21 asiste karşın sadece 7 top kaybı ile oynayan bir takım izledik ki bu istatistikler onları kurtardı diyebiliriz. Ribaundlarda 26-43 ile ezilen ve yay gerisinden sadece yüzde 25 ile oynayan bir takımın aksi durumda maç kazanması hakikaten imkansız olabilirdi.

Kritik Eşleşme: Nick Calathes vs Lorenzo Brown

Eurobasket’de koç Itoudis’in yönetimindeki Yunanistan milli takımında forma giydikten sonra bu kez Fenerbahçe’de koçuyla buluşan Calathes, açılış maçında da Bayern karşısında ilk 5 başlamış ve tecrübesini hemen konuşturmuştu. 12 sayı, 4 ribaund, 5 asist, 15 verimlilik puanı ile galibiyete direkt etkisi olmuştu. Bu maçta da hem sarı lacivertliler adına hücumda tempoyu dikte eden isim olacak hem de savunmada rakip guardların, başta Brown’un hayatını zorlaştıracak isim olacak. Yunan guardın bir kez daha galibiyet yolundaki anahtarlardan biri olacağını söyleyebiliriz.

Elbette Calathes, Brown karşısında hiç de kolay olmayan bir sınav verecek. Brown, yeni takımı ile ilk maçında ne kadar iyi durumda olduğunu göstermiş, Zalgiris karşısında alınan galibiyette 13 sayı, 11 ribaundluk performansıyla İspanya ile elde ettiği Eurobasket şampiyonluğunun moral-motivasyonunu sürdürmüştü. Elbette Baldwin de ona rolünde destek olacak ama Maccabi eğer zorlu İstanbul deplasmanında bir galibiyet çıkarmak istiyorsa Brown’un 2020-21 sezonunda formasını giydiği eski takımına karşı en az Zalgiris maçındaki performansı tekrar sergilemesi gerekecek.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …