Güncel Haberler

Euroleague Yönetimi, Monaco – Efes Maçındaki Kritik Hakem Hatasını Kabul Etti!

Temsilcimizlerimizden Anadolu Efes, 13 Ekim akşamı oynanan Turkish Airlines Euroleague maçında konuk olduğu AS Monaco’ya uzatma sonunda 95-92’lik skorla kaybetmişti.

Karşılaşmanın son anlarında Anadolu Efes‘in yıldız guard Vasilije Micic‘e üçlük atış teşebbüsü anında çalınmayan faul büyük tartışma konusu olmuştu. Bitime 6 saniye kala şut için sıçrayan Micic, düşerken altına giren Monaco oyuncusu Brown’un ayağına bastı ve ardından sakatlanarak kenara geldi, ancak bu pozisyona faul kararı çıkmadı.

Euroleague yönetimi ise 14 Ekim’de yaptığı açıklamayla bu pozisyonda hakem hatası olduğunu ve faul çalınması gerektiğini kabul etti.

Yapılan resmi açıklamada şu ifadelere yer verildi:

13 Ekim 2022’de oynanan AS Monaco – Anadolu Efes İstanbul maçının dördüncü çeyreğinin sonunda Vasilije Micic’in denediği şutla ilgili ortaya çıkan spekülasyonların ardından EuroLeague Basketball’un bulguları şöyle:

“Dördüncü çeyrekte, maçın bitimine 6 saniye kala Anadolu Efes oyuncusu Vasilije Micic, üç sayılık atış denedi. Şutu kaçırdı ve yere döndüğünde AS Monaco oyuncusu John Brown, Vasilije Micic’in sağ ayağına düştü. Ardından AS Monaco oyuncusu Jaron Blossomgame’in de aynı ayağa teması var. Bu, her iki ayağı da yere dönmeden önce gerçekleşti ve oyunda faul çalınmadı. Bu karar yanlıştı, hakem John Brown’a atış halindeki faul nedeniye faul vermeliydi. Anadolu Efes oyuncusu Vasilije Micic’e, maç saatinde 5.5 saniye kala 3 serbest atış verilmeliydi.”

Euroleague

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …