Güncel Haberler

RESMİ: Tofaş, Eski Galatasaraylı Uzun Thompson ile Anlaştı (Analiz)

Ülkemizi FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde temsil eden Türkiye Basketbol Süper Ligi ekibi Tofaş, kadrosunu tecrübeli bir uzun ile güçlendirdi.

Tofaş, daha önce ülkemizde Galatasaray forması giymiş olan ve son olarak Meksika’da oynayan tecrübeli uzun Deon Thompson ile sezon sonuna kadar anlaştığını duyurdu.

2.04 boyunda olan ve 34 yaşındaki tecrübeli uzun hem 4 hem de 5 numarada görev alabiliyor. Sezona başladığı Meksika Ligi ekibi Libertadores’de 8 maçta 14.4 sayı, yüzde 46.7 3sayı, 5.9 ribaund, 2.1 asist ortalamalarıyla katkı vermişti.

OYUNCU ANALİZİ:

Kariyerinde daha önce Alba Berlin, Bayern Münih, Hapoel Jerusalem, Kızılyıldız, San Pablo Burgos, Zalgiris Kaunas ve Unicaja Malaga gibi Avrupa’nın önemli takımlarında görev alan ve ülkemizde de Galatasaray forması giyen Thompson, tecrübesiyle pota altına güç katacak bir isim.

Orta mesafe şutları ve ribaundlardaki etkinliği ile ön plana çıkan, kaliteli karaktere sahip bir uzun. İlerleyen yaşına rağmen halen mobil bir uzun ve yarı sahada da ikili oyunlardaki hem dışarı açılarak hem de devrilerek yaptığı bitirişlerde yüksek yüzdeye sahip. Ayrıca yüksek posttan etkili bir şutu olması ve uzundan uzuna pas konusunda da becerikli olmasıyla Tofaş hücumlarına çeşitlilik getirecektir. Sadec yüzü dönük değil, sırtı dönük de silahları bulunan bir uzun. Güçlü fiziği ve pozisyon bilgisi sayesinde pota altında da post-up pozisyonlarında birebir tehditi var, bu sayede 5 numarada da görev alabiiyor. Her iki pota altında da doğal bir ribaundçu. İlerleyen yaşıyla beraber artık pozisyon bilgisi ve zamanlaması en üst seviyeye ulaştı, atletizmi ön planda olmasa da fiziğini doğru kullanarak rakiplerine avntaj sağlıyor.

Gelelim eksilerine. Kariyeri boyunca üst seviyede bir savunmacı ya da elit bir çember koruyucu olmadı hiçbir zaman ama mücadeleci kimliği, temastan kaçmaması ile bu açıklarını kapattı. Tabi ilerleyen yaşıyla beraber bacaklarının ağırlaştığını ve kısalar karşısında kalmakta eskisi kadar iyi olmadığını belirtelim. İlk pozisyonda karşılamaları yapabiliyor ama dribblingle hareketlenen ve potaya atak eden kısalar karşısınad artık zorlanıyor. Bununla beraber 2018-19 Zalgiris sezonundan sonra kariyeri düşüşte ki geçen sezon Endesa’nın orta altı takımlarından Zaragoza’da bile beklentileri karşılayamamıştı.

Thompson bir 6. yabancı transferi. Özellikle BCL sahnesinde Braimoh ve Toure’ye alternatif olarak kadroya katılmış, uzunların sürelerini dengelemek için kullanılacak bir isim. Mevcuttaki iki uzunun da savunmadaki başarılı performanslarını düşününce Thompson’ın savunma zaafiyetlerinin çok sorun olmayacağını, aksine hücuma getireceği iç-dış çeşitliliği ile takıma iyi katkı vereceğini söyleyebiliriz. Sezonun bu döneminde, bu kısıtlı oyuncu havuzunda 6. yabancı hamlesi olarak doğru bir transfer oldu diyebiliriz.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …