Güncel Haberler

Maç Önizlemesi: FC Barcelona – Real Madrid

Turkish Airlines Euroleague‘de 2022-23 sezonunun hemen başında, 2. haftasında erken bir El Clasico izleyeceğiz ve sefer geçmişteki maçlardan farklı bir tada sahip olacağını belirtelim.

Bir tarafta sezona 0-1 ile başlayan FC Barcelona, diğer tarafta 1-0 ile başlayan Real Madrid… Her karşılaşmaları özel bir etkinliğe dönüşen bu takımlar Euroleague’in erken El Clasico’sunda Palau Blaugrana’da kozlarını paylaşacaklar.

Barça adına işler sezonun başında iyi gitmedi ve ilk maçlarında konuk ettikleri Olympiakos’a 70-80’lik skorla kaybettiler. O maçta ev sahibine Nicolas Laprovittola 16 sayı ile liderlik etmiş, Nikola Kalinic (11 sayı) ve Cory Higgins (10 sayı) diğer çift haneli skor katkısı verebilen isimler olmuşlar ama Barça, Olympiakos’un özellikle son çeyrekteki temposuna karşılık verememişti. Kalinic, Vesely ve Tobey Barça forması ile ilk Euroleague maçlarına çıkarlarken, Satoransky ise tam 7 yıl sonra tekrar Barça formas ile Euroleague sahnesinde boy göstermişti. Barça, yeni yıldızlarıyla beraber Süper Kupa finalinde kaybettikleri ezeli rakiplerinden rövanşı almak ve taraftarlarına Olympiakos mağlubiyetini unuttumaya çalışacak.

Diğer tarafta Real Madrid ise koç Mateo yönetiminde mükemmel bir sezon açılışı yaptı. Süper Kupa’yı ezeli rakipleri Barça’yı yenerek kaldırırken, Liga Endesa’da da ilk 3 maçlarını namağlup geçtiler ve son olarak da zorlu OAKA deplasmanında Panathinaikos’u 68-71 ile geçerek Euroleague sahnesine de galibiyetle adım attılar. O maçta Tavares 14 sayı, 6 ribaund, 4 blok ile takımını taşırken, takımın yeni yıldızlarından Musa da 13 sayı ile katkı vermişti. Ayrıca takımın bir diğer yeni yıldızı Hezonja da eski takımına karşı sahada olacak ve nasıl bir performans göstereceği merakla bekleniyor. Real’de moraller ve özgüven en yüksek seviyede ama bu bir El Clasico, herşey olabilir.

Karşılaşmanın bana göre kritik eşleşmesi ise Sergio Llull ile Rokas Jokubaitis arasında olacak giyebiliriz. Geçtiğimiz sezon ligin yükselen yıldızı seçilen Jokubaitis, ilk maçta Olympiakos karşısında sadece 4 sayı, 4 asist ile katkı vermişti ama şimdi El Clasico’da bundan çok daha fazlasını ortaya koyması gerekecek. Koç Saras’ın onun enerjisine ve güçlü bacaklarına çok ihtiyacı olacak; Llull gibi sahanın her anında bulduğu saliseyi bile değerlendirerek tetiği ateşleyebilecek bir isim karşısında kalabilmesi Barça adına kritik olacak. Ayrıca penetre özeliklerini de oyunun diğer tarafında iyi kullanması gerekecek, çabuk ilk adımı ve 3 sayı tehditinin de bulunması sayesinde hücumda aktif rol alıp Llull’u savunma yapmaya zorlaması, yıpratması gerekecek.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …