Güncel Haberler

Maç Önizlemesi: AS Monaco – Anadolu Efes

Turkish Airlines Euroleague 2. hafta mücadelesinde son 2 sezonun şampiyonu olan temsilcimiz Anadolu Efes, Fransa’da geçen sezonun play-off takımı AS Monaco‘ya konuk olacak.

Gelin her zaman olduğu gibi temsilcimiz Anadolu Efes‘in maçının önizlemesini birlikte hazırlayalım, keyifli okumalar.

Monaco Pota Altını Etkili Kullanmak İsteyecek

Geçen sezon Monaco, önce İstanbul’da temsilcimize 21 sayı farkla yenilmiş sonra evinde 22 sayı farkla kazanarak rövanşı almıştı. Bu iki maçta da galibiyetin anahtarı takımların pota altındaki etkinliği olmuştu. Monaco kaybettiği maçta pota altından sadece yüzde 47.1 ile isabet bulabilmiş ve sadee 7 serbest atış kullanabilmişti. Kazandıkları maçta ise bu rakamların ciddi anlamda yükseldiğini gördük, yüzdeleri 67.4’e çıkarken, çizgiye de tam 21 kez gitmişler ve 17 isabet bulmuşlardı, 10-12 Mike James’e aitti. Monaco’nun iki maçta da üçlüklerden bulduğu sayılar birbirine yakındı, yani net olan birşey var ki o da Monaco’nun galibiyet için Efes’i pota altında zorlamasının çok önemli olduğu.

Efes, James’i Yavaşlatmanın Yollarını Arayacak

Larkin gibi önemli silahlarından birinden yoksun olacak Efes’in James’in evinde bir patlama yapmasına izin vermesi büyük bir sorun olur ki hatırlayacağınız üzere Efes’in geçen sezon burada 22 sayı farkla kaybettiği maçta yıldız skorer tam 27 sayı üreterek galibiyetin mimarı olmuştu. Efes’in takviyelerinin çoğunu forvet ve ön alana yaptığını düşündüğümüzde bu zorlu görevde geçen sezon olduğu gibi en güvendikleri isimler Micic, Beaubois ve Bryant olacak yine. Ayrıca Efes’in pota altında etkili olması ve tempoyu kontrol etmesi kritik olacak ki ribaundlarda Monaco’ya üstünlük sağlayarak onların tam sahada koşlmasını kısıtlamak da önemli faktörlere arasında yer alacak elbette. Eğer maç tam sahada koş-koş kıvamına gelirse bu Monaco’nun işine yarayacaktır.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Fenerbahçe’nin Rakibi Monaco, Le Portel Karşısında Şov Yaptı!

Fransa Betclic ELITE Pro A 30. hafta mücadelesinde temsilcimiz Fenerbahçe’nin Euroleague play-off serisindeki rakibi AS …