Güncel Haberler

Maç Analizi: Anadolu Efes, Monaco’ya Uzatmada Teslim Oldu

Turkish Airlines Euroleague 2. hafta mücadeleside temsilcimiz Anadolu Efes konuk olduğu AS Monaco‘ya uzatma sonunda 95-92’lik skorla kaybetti.

Bu sonuçla Monaco yoluna ikide iki ile devam ederken Anadolu Efes ise ilk mağlubiyetini almış oldu.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Monaco’da Mike James 19 sayı, 1-5 3sayı, 3 ribaund, 4 asist ile yıldızlaşırken, Alpha Diallo 15 sayı, 9 ribaund, 7 asist, Adrien Moerman 14 sayı, 4 ribaund ve Donatas Motiejunas 14 sayı, 7-8 2sayı, 5 ribaund ile galibiyeti getiren diğer isişmler oldular.

Anadolu Efes cephesinde ise Will Clyburn 27 sayı, 4-7 3sayı, 6 ribaund, 6 asist ile MVP peformansı sergilerken, Vasilije Micic 20 sayı, 6 ribaund, 8 asist, Amath M’Baye 13 sayı, 6 ribaund, Tibor Pleiss 10 sayı, 5 ribaund ve Rodrigue Beaubois 10 sayı, 3 ribaund ile direnen diğer isimler oldular.

EDİTÖR YORUMU:

Temsilcimiz maça hücumda etkili bir şekilde başladı, pas trafiğini çok iyi kuran ve Micic’in potaya atakları ve Clyburn’ün üçlükleri ile Monaco savunmasını delik deşik eden Anadolu Efes maça 6-15 ile başladı diyebiliriz. Ama mola sonrası savunmada vidaları sıkan Monaco maça ortak olmakta gecikmedi. Kısa süreli sessizliğinde ardından Efes, bu kez Zizic’i pota altında devrey soktu ve ilk çeyreği 12-20 önde kapattı. Koç Obradovic ikinci çeyreğe James kenarda, savunma beşiyle başladı ve bu sayede de 5-0’lık seri yakaladı Fransız ekibi. Savunma kaynaklı sayılarla tempoyu sürekli istediği gibi yukarıda tutan Monaco, serisini 15-2’ye kadar sürdürdü ve öne geçmeyi başardı. Efes, bu kötü sekanstan Pleiss’ı pota altında hatırlayarak çıktı, yüzdeli oyanayan Alman uzun maça denge getirdi. Clyburn’de birebirleri ile hücumlara yön vermeye devam etti ama savunmada Monaco’yu durdurmadığımız için soyunma odasına 36-35 geride gittik.

Üçüncü çeyrekte de denge bozulmadı . Zizic’in erken 3 faulünü alması ile oyuna giren Dunston savunmada seviye yükseltmemizi sağladı ama bu sertlik faul hakkımızı erken doldurmamıza da neden oldu ve Monaco sürekli çizgiye giderek kolay sayılar buldu. Maç dengede giderken Efes’in tempoyu düşürmek adına yarı sahada yaptığı basist top kayıplarını cezalandıran Monaco tekrar istediği tempoyu yakaladı ve takı 7 sayıa kadar çıkardı. Çeyreğin son bölümünde günün suskun ismi Beaubois’nın devreye girmesiyle skora önce denge getirdik sonra da son saniyede bulduğu zor sayıyla da öne geçtik, son çeyreğe 58-60 önde girdik. Monaco final çeyreğine James ve Diallo’dan üst üste gelen üçlüklerle agresif bir giriş yaptı. Efes ise Micic ve Beaubois’dan gelen üçlüklerle geç olmadan cevap verdi. Micic ile maça tutunsak da Monaco’nun savunma kaynaklı sayılarla 4 sayı öne geçmesine engel olamadık. Clyburn’den üst üste gelen üçlüklerle tekrar öne geçmeyi başardık. Son 30 saniyeye kadar 80-82 ile önde kalmayı başardık. Ama James’in potaya atak ederek bulduğu zor baskete engel olamadık, maça 82-82 denge geldi. Micic son hücumda zor bir şut denedi tepeden ve düşerken de Brown’un ayağına bastı, sakatlanarak kenara alındı. James bitime 4 saniye kala atışından isabet bulamadı ve uzatmaya gidildi.

Neyseki Micic’in durumu ciddi değildi ve uzatmada sahadaki yerini aldı. Ama Efes uzatma bölümünde skor bulmakta çok zorlandı, Clyburn de kendisine alınan savunma önlemlerini aşamadı ve Monaco farkı 4 sayıya kadar çıkardı yeniden. Micic’in kritik üçlüğü ile bitime 1 dakika kala skora 88-88 ile denge getirmeyi başardık. Sonrasında James Monaco’yu öne geçirdi 2 sayıyla ama biz maalesef M’Baye ile çizgiden 0-2 ile döndük. Onlar ise bizim aksimize çizgide Diallo ile 2-2 yaptılar ve farkı yeniden 4 sayıya çıkardılar. Bitime 14 saniye kala çizgiye tekrar giden M’Baye bu sefer de 1-2 attı ve fark 3 sayıda kaldı. Kalan bölümde karşılıklı serbest atışlar geldi ve Monaco karşılaşmayı 95-92 ile kazanmayı başardı.

Efes maç boyunca tempoyu kontrol etmeye çalıştı Monaco’yu devreye sokmamak adına. Ama bunu yaparken kendi hücum felsefesinden de ödün verdi, özellikle yarı sahada zorlama oynanan setler, gereksiz ekstra pas denemeleri basit top kayıplarına neden oldu ve Monaco yine savunma odaklı açık saha basketleriyle istediği ritmi bulmuş oldu. Clyburn ve Bryant ikilisi değişerek James savunmasında da dönem dönem çok iyi işler çıkardılar ama Beaubois’nın hücumda Micic’e yeteri kadar destek olamamasıyla beraber özellikle Clyburn hem hücumda skoru hem de savunmada bu görevi kaldıramadı, yoruldu ve maçın sonuna diri giremedi. Ayrıca Loyd ve Okobo gibi diğer skorerleri devreye sokmadığımız bir günde iki uzun Moerman ve Motiejunas’dan ekstra yediğimiz 28 sayı canımızı çok sıktı. Kötü anlamda bir parantez de M’Baye’ye açmak lazım, kritik anlarda kaçırdığı 3 serbest atış belki de maçı kaybetmemize neden oldu. Onun gibi şutör bir oyuncunun bu hatayı yapmaması lazım. Umarım bir iş kazası olarak kalır!

https://youtu.be/K2xblB4Db0E

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …