Güncel Haberler

İDDİA: Maccabi, Vildoza ile Görüşmelere Başladı (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague ekiplerinden Maccabi Tel Aviv guard rotasyonunu güçlendirmek için markette çalışmalarını sürdürüyor.

Eurohoops’da yer alan habere göre halihazırda Milwaukee Bucks’ın bir parçası olmasına rağmen Avrupa’ya dönmeye hazırlanan Luca Vildoza ile görüşmelere başladılar. Arjantinli yıldızın Avrupa’da istikrarlı rol bulabileceği bir takıma gitmek istediği biliniyor ki eski takımı Baskonia da onun için devreye girmişti zaten.

1.91 metre boyunda olan 27 yaşındaki Arjantinli oyun kurucu, geçtiğimiz sezon Bucks ile NBA’de sadece 7 maçta ortalama 2.4 dakika süre alabilmiş, Arjanin ile de Dünya Kupası elemelerinde çıktığı 2 maçta ortalama 23.5 dakika süre alırken 5.5 sayı, 5.5 asist, 2.5 asist ile katkı verebilmiş, beklentilerin altında kalmıştı.

OYUNCU ANALİZİ:

Vildoza, 2020-21 sezonunda Euroleague’in en dinamik guardlarından biriydi kuşkusuz. Özellikle açık alanda hem organizatör hem de bitirici olarak faydalı olabilmesi, set hücumlarında gerek ikili oyunlardaki başarısı gerekse dribbling üstü gönderdiği yüksek yüzdeli üçlüklerle takımına skor katkısı verebilen bir guard. Ayrıca topla oynamayı seven, çabuk ilk adımıyla potaya gitmeyi iyi bilen bir guard ve temas aldığı pozisyonlarda bile dengesini koruyup skora ulaşabiliyor. Savunmada da topa iyi baskı yaptığını biliyoruz ki o sezon Pierria Henry ile beraber ligin en çok top çalan, bu sayede de en fazla hızlı hücuma çıkan guard ikilisi olduklarını da hatırlatalım.

NBA seviyesinde beklendiği gibi fiziksel olarak yetersiz kaldı ki bir türlü sağlıklı kalmayı da başaramadı zaten. Artık orada tutunamayacağı belli oldu ve havlu sallamak yerine neredeyse boşa geçirdiği bir sezonun ardından tekrar evine dönmesi onun için mental olarak da en doğru hareket olacaktır. Sürat, açık alandaki etkinlik, top tekniği ve saha görüşü anlamında Baskonia’ya çok şey katacağını düşünüyorum ki ellerindeki isimlerden ne Howard ne de Thompson oyun kurucu özellikleri anlamında ondan iyi seviyede değiller.

Elbette Maccabi’nin elinde halihazırda Baldwin ve Brown gibi iki yetenekli oyun kurucu var ama iki ismin de şut tehditi Vildoza seviyesinde değil. Arjantinli yıldız dribbling üstünden hem dış şut hem de orta mesafe tehditine sahip ki saha görüşü ve pasör özellikleri de üst seviyede. Bu artılarıyla beraber hem Baldwin hem de Brown ile beraber sahada yer alarak gerektiğinde 2 numarada bitirici rolünde de görev alabilecek bir isim, Maccabi’nin aradığı bir isim diyebiliriz rahatlıkla.

https://youtu.be/-zSh7fq7O8Y

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …