Güncel Haberler

Önizleme: Anadolu Efes – Kızıl Yıldız

Turkish Airlines Euroleague‘de temsilcilerimizden Anadolu Efes, 2022-23 sezonuna Kızıl Yıldız karşısında Sinan Erdem’de kapalı gişe olarak başlıyor.

Gelin her zaman olduğu gibi Anadolu Efes‘in Euroleague karşılaşması öncesi maçın önizlemesini beraber hazırlayalım. Keyifli okumalar.

Top Kayıpları

Temsilcimiz geçen sezonun son kısmından başlayarak yakaladığı seriye devam ediyor ve üst üste 9. Euroleague maçında, Sinan Erdem’de kapalı gişe oynayacak. Müthiş bir taraftar desteği olacak ve bunun da tempoya yansımasını bekliyoruz. Efes zaten açık alanda çok verimli ve etkili bir takım. Her ne kadar Larkin olmayacak olsa da Micic, Beaubois, Bryant, Clyburn gibi isimler bu tempoyu tetikleyecek, iyi yönetecek isimler. Ancak kritik olan bu tempoda gerek açık alanda gerekse yarı sahada geçiş hücumlarında topun değerini iyi bilmek olacak. Geçen sezon da Efes’in sıkıntı çektiği maçlara baktığımızda hep çift haneli top kayıplarının ön planda olduğunu görürürüz. BSL’nin açılış maçında da Galatasaray karşısında da rakibin direncini kıramamalarının temel nedeni bu top kayıplarıydı. Özellikle Larkin’in yokluğunda, Micic dinleniyorken kanat oyuncularının topla daha fazla oynamak durumun kalmaları ve onların pas verme ihtiyacının artması bu riski yükseltiyor. Başta forvetler olmak üzere takım olarak buna dikkat etmemiz gerekecek Kızıl Yıldız’ın çok iyi savunma yapabilen, baskılı ve sert oynayan bir takım olduğunu da biliyoruz.

Kritik Eşleşme: Clyburn vs Holland

Geçtiğimiz yaz döneminin bana göre açık ara en iyi transferi oldu Will Clyburn. CSKA’da geçirdiği müthiş sezonların ardından kendisinin de dediği gibi Rusya-Ukrayna krizi olmasa büyük olasılıkla onu Efes’de göremezdik. Ama şimdi temsilcimizin Larkin ile Micic’in ardından üçüncü bir süper yıldızı daha odu, NBA deyimiyle BIG3 oldu diyebiliriz kesinlikle. Birebirde çok önemli bir silahn olan Clyburn, son yıllarda 3 numaralı pozisyonun en iyisi oldu hep Euroleague sahnesinde. Ayrıca fiziksel artıları ve atletizmi sayesinde 4 numaraya da kayabilmesi hatta savunmada 1-4 arasında herkesin karşısında kalabilmesi çok değerli. Karşısında ise bir diğer tecrübeli isim John Holland olacak. Kızıl Yıldız adına çok önemli bir isim çünkü etkili dış şutları ile saha yerleşimini kolaylaştırdığı gibi koridoru bulduğunda potaya atak edebilen, dribbling üstünden de tehditi olan bir isim. Ayrıca o da Clyburn gibi güçlü fiziği ile ribaunlarda etkili, fiziksel temastan da kaçmayan, sert ve agresif bir oyuncu. Bu eşleşmede kimin üstünlük sağlayacağı bana göre maçın sonucunu direkt olarak etkileyecek. Elbette Clyburn çok daha yetenekli ve üst seviyede bir oyuncu ama Holland’ın da geçen sezon Bursaspor’da nasıl seviye atladığını unutmayalım, hafife alınmaması gereken bir isim.

İkinci Şanslar

Efes yine geçen sezon olduğu gibi rakibe verdiği ikinci şanslarla gündeme gelebilir. Hücum ribaundları temsilcimizin zayıf karnıydı diyebiliriz geçen sezon. Özellikle Dunston kenardayken zorlanıyorduk. BSL’nin açılış maçında Floyd’dan yoksun olmasına rağmen Galatasaray da bu konuda epey canını sıktı Efes’in. M’Baye de 4 numarada ribaundlar konusunda tam olarak koç Ataman’ın beklentilerini karşılayamadı. Ama şimdi yabancı sınırı olmadığı için Clyburn, M’Baye, Polonara, Pleiss, Dunston, Zizic, Bryant gibi ribaundlar konusundaki tüm etkili isimleri kullanabilecek koç Ataman. Dolayısıyla bu alanda rakibe daha az şans tanımalarını bekleyebiliriz ki Kızıl Yıldız bu alandaki, rakip pota altındaki ribaundlar konusundaki önemli silahlarından biri olan Kuzmic’den de yoksun olacak. Üretimde zaten zorlanan bir takım olan Kızıl Yıldız’a ikinci şansları tanımamamız, onların direncini daha kolay kırmamızı sağlayacaktır.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …