Güncel Haberler

Takım Analizi: Cazoo Baskonia

Turkish Airlines Euroleague‘de 2022-23 sezonu 6 Ekim Perşembe günü başlıyor.

Ben de sizler için takımları mercek altına almaya devam ediyorum. Bu bölümdeki konuğumuz Cazoo Baskonia olacak. Koç Penarroya’yı takımın başına getirerek yeniden yapılanmaya giden İspanyol ekibi heyecan verici bir kadro kurdu ve hedefleri çok özledikleri play-off biletini kapmak olacak.

Öncelikle guard rotasyonuna bakalım. Takımın direksiyonunda yeni transferlerden Darius Thompson olacak. Geçen sezon kendisini Kuban’da EuroCup sahnesinde kanıtlamış, çok yönlü bir guard. Şimdi Euroleague sahnesinde çaylak sezonuna adım atacak. Elbette omuzlarında ağır bir yük olacak çünkü takımı organize etmesi ve liderlik etmesi beklenecek. Bu yükü nasıl kaldırabileceği Baskonia’nın başarısını direkt olarak etkileyecek. Bir diğer yeni transfer Markus Howard da gerçekten heyecan verici bir skorer. NBA patentli oyuncunun gelişini ve tarzını ben Larkin’e benzetiyorum, biliyorsunuz onun da Avrupa kariyeri burada Baskonia’da başlamıştı. Endesa sahnesinde çıktığı ilk maçlarda da ne kadar yüksek bir skor potansiyeline sahip olduğunu gösterdi. Adaptasyon sürecini çabuk atlatmış durumda, Euroleague’de fark yaratabilecek bir skorer. Bu isimlere daha çok 1 numarada destek olacak isim Kurucs olacak. Geçen sezon da olduğu takımın güvendiği şutörlerden biri Marinkovic olacak. Sırp oyuncu halen istenen patlamayı yapamamış olsa da yine de önemli bir parça olacaktır yenilenen takımda. Takımın forvet rotasyonunda en güvendiği isim ise yine yeni transferlerden biri olan Daulton Hommes olacak. Amerikalı oyuncu geçen sezon Cremona’da sergilediği başarılı performansla kendisine Euroleague kontratı buldu. O da çaylak isimlerden biri olacak bu sezon izleyeceğimiz. Dış şut tehditi, topu yer vurup kendi skorunu yaratabilmesi ve ribaunlardaki katkısı ile Euroleague sahnesinde elit forvetlerden biri olabilecek, hem 3 hem de 4 numarada görev alabilen bir isim. Dolayısıyla onun performansı da koç Penarroya’nın yarattığı bu yeni takımda çok önemli olacak. Yine geçen sezon da takımda yer alan Giedraitis de keskin şutör olarak takımın olmazsa olmaz isimlerinden biri konumunda. Açık alanda etkisi artan ve artık Euroleague sahnesinde kazandığı tecrübeyle saha yerleşimini de çok seviyeye getiren Litvanyalı kanat oyuncusu, dribbling üstünden de skor yaratabiliyor olmasıyla, bunu geliştirmesiyle farklı noktalara çıkmaya başladı. İstikrarlı oynaması Baskonia adına önemli olacak. Tıpkı Hommes gibi her iki forvet pozisyonunda da görev alabilecek Raieste, Sedekerskis, Diez gibi görev adamları var.

Uzun rotasyonuna baktığımızda 4 numarada belirttiğim gibi bir çok görev adamı var ellerinde Hommes’u zaman zaman buraya kaydıracaktır koç Penarroya ama altını çizmemiz gereken bir isim de Sedekerskis olacak. Litvanyalı forvet henüz 24 yaşında ve gelişimini istikrarlı bir şekilde sürdürüyor. Onun sertliği ve fiziksel oyunu, ribaundlardaki katkısı, yer geldiğinde skora da katkı yapması, özetle verdiği x-faktör katkısı çok değerli takım düzenleri içerisinde. 5 numarada ise ellerinde farklı opsiyonlar var. Yeni transferlerden Kotsar sahada her şeyi yapabilen, çok yönlü bir uzun ki bu nedenle onu zaman 4 numarada kullanabilecekler. Ribaunlardaki katkısı ve boyalı alandaki sert oyunu dışında pas yeteneği de olan bir uzun. Enoch ise takımın atletizm ve fizik anlamında öne çıkan ismi, çember koruma konusunda da en güvendikleri uzun. Artık takımın tecrübeli isimleri arasında yer alan Costello ise yumuşak bilekleri, şut tehditi ve dribbling üstünden de tehditi bulunmasıyla beraber 4 numarada da 5 numarada da ters eşleşmeler yaratabilen fakat savunmada zaafları bulunan bir isim.

Özetleyecek olursak Baskonia heyecan verici bir hücum takımı kesinlikle. Thompson, Howard, Marinkovic, Giedraitis, Hommes, Costello günlerinde olduklarında özel skor opsiyonları. İşte bu isimleri tamamlayacak asker rolündeki diğer oyuncuların performansı da Baskonia’nın play-off şansını belirleyecek diyebiliriz. Play-off hedefini sonunu kadar zorlayacaklardır fakat normal sezonu 10-12. sıralar civarında bitireceklerini düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …