Güncel Haberler

Analiz: Şampiyonlar Ligi B Grubu (Pınar Karşıyaka)

FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde 2022-23 sezonu her grupta farklı günlerde başlıyor.

Bu bölümde 4 Ekim günü başlayacak olan ve temsilcimiz Pınar Karşıyaka ile beraber, AEK, Telekom Bonn, Reggio Emilia‘nın yer aldığı B grubunu analiz edeceğim.

Temsilcimiz Kaf-Kaf geçen sezon beklentilerin altında kalmıştı ve bunun üzerine koç Sarıca yönetiminde takımı tamamen değiştirdiler. Özellikle yeni yabancı isimler gerçekten ses getirecek cinsten, McCollum, Jaylon Brown, Kuzminskas ve Delgado gerçekten üst seviyede yabancılar ki Vitto Brown ile Flatten da onları tamamlaybilecek kalitede önemli parçalar. Yerli oyuncular Kenan, Berkan, Mert, Deniz de BCL seviyesinde takıma iyi katkı verebilecek isimler. Bu grupta kesinlikle favori konumundalar, liderlik yarışında diğer rakiplerinden hem tecrübe hem de kalite anlamında bir adım öndeler.

Her ne kadar Kaf-Kaf rakiplerinden bir adım önde olsa da bu grup tam anlamıyla denk güçlerin kapışması olacak. Kalan 3 takım da birbirini içerde dışarıda farketmeksizin yenebilecek durumda. Aralarında birini öne çıkarmak zor. Dolayısıyla özellikle 2. sıra için güzel bir kapışma izleyeceğiz ki liderlik yani direkt play-off bileti konusunda da temsilcimizi zorlayacaklar tabiki. Geçen sezonun Europe Cup finalisti olarak buraya gelen Reggio Emilia koç Menetti ile yola devam etti. İtalyan ekibinin yenilenen kadrosuna baktığımızda Anim, Cinciarini, Funderburk, Hopkins, Olisevicius, Reuvers, Kassius Robertson, Strautins ve Michele Vitali öne çıkması beklenen isimler, 2. sıra için ufak da olsa bir adım önde olduklarını düşünüyorum.

Bonn koç Ilsalo ile yola devam ediyor. Kadrolarına baktığımızda ise Delany, Herrera, Kratzer, Collin Malcolm, Jeremy Morgan, TJ Shorts, Tyson Ward ve Deane Williams öne çıkması beklenen isimler konumundalar. Ancak geçen sezon takımın yıldızları olan Jackson-Cartwright ile Hawkins’in yerlerini dolduramadıkları da bir gerçek. Koç Kantzouris ile yeni sezona hazırlanan AEK ise eski şaşalı günlerinden epey uzakta bir kulüp. Son yıllarda yaşanan finansal problemlerin de etkisiyle bütçeleri hayli mütevazi bir durumda. Bu grupta da bana göre güç sırasında en sonra olan ekip. Ellerinde Tim Frazier, Koniaris, Madsen, Mavroeidis, McGriff, Akil Mitchell, Strelnieks, Kenny Williams gibi silahlar olsa da bu zorlu grupta ilk 3 sırada yer alabilmek yeterli olmadıklarını düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Formalite Maçında Jerusalem’i Konuk Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu K grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, …