Güncel Haberler

Analiz: Şampiyonlar Ligi E Grubu (Darüşşafaka)

FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde 2022-23 sezonu 3 Ekim Pazartesi gübü başlıyor.

Ben de sizler için grupları mercek altına aldığım bu yazı dizisinin ikinci bölümünde temsilcimiz Darüşşafaka ile birlikte Hapoel Jerusalem, Ludwigsburg ve Bakken Bears‘in yer aldığı E grubunu konuk edeceğim. Keyifli okumalar.

Normal sezonun en zorlu ve denk gruplarından biri olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Statü gereği grup birincisi direkt olarak play-off bileti alacak ve ikinci ile üçüncü ise diğer gruplarda aynı sıralarda yer alan rakipleriyle play-in maçlarına çıkacaklar. Bu bağlamda en net tahminde bulunabileceğimiz konu hangi 3 takımın ilk 3 sırada yer alacağı olabilir ama hangi sıra ile normal sezonu bitireceklerini öngörebilmek gerçekten zor.

Alman ekibi Ludwigsburg geçen sezon F4 yapmış, önemli bir başarıya imza atmıştı hem koçları değişti hem de kadrolarını büyük ölçüde değiştirdiler. Koç King yönetimindeki kadrolarına baktığımızda Dunn, Justin Johnson, Polas-Bartolo, Jeff Roberson, Shungu ve eski Beşiktaşlı Whitehead takımın yeni silahları konumundalar. Adaptasyon sürecini kazasız belasız atlatabilirlerse yine yüksek potansiyelli bir kadro kurduklarını söyleyebiliriz.

Son yıllarda iyi kadrolar kurmalarına rağmen istedikleri sonuçlara ulaşamayan İsrail ekibi, yeni sezona koç Dzikic yönetiminde yine iyi bir kadroyla hazırlandı. Ellerinde Blayzer, Carrington, Hankins, Mejeris, Levi Randolph, Speedy Smith ve Vene gibi değerli silahlar var. Özellikle Smith, Carrington, Randolph heyecan verici bir üçlü, aralarında uyum sorunu yaşanmazsa istedikleri başarıları bu sezon elde edebilirler, grupta ilk 2 sırada yer alabilirler.

Temsilcimiz Daçka da bu iki güçlü takıma kafa tutabilecek bir kadroya ve tecrübeye sahip. Koç Ernak ile yola devam eden İstanbul ekibi sezona 4 yabancı ile başlıyor olsa da yerli rotasyonlarının çok etkili olduğunun da altını çizelim. Can, Ercan, Doğuş üçlüsü rotasyonun değerli parçalarından olduklarını gösterdiler. Ayrıca geçen sezon da takımda olan McCullough ve Olaseni istikrarlı isimler. Yeni transferler Starks ile Yeboah da hemen takıma uyum sağladılar, Starks takımın yeni lideri ve koç Ernak’ın sahadaki gözü kulağı konumunda.

Grubun zayıf halkası konumundaki, açıkçası dördüncülük dışında alacakları her sonucun sürpriz bir başarı olacağını söyleyebileceğimiz ekip ise Bakken Bears. Elemelerden buraya gelen Danimarka temsilcisi, koç Sommer yönetiminde sezona hazırlanıyor. Kadrolarına baktığımızda Adel, Bowlin, Carr, Childs, Diouf, Evans öne çıkan isimler konumundalar ama bu gruptaki diğer üç güçlü ekiple başabaş mücadele etmeleri zor görünüyor.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Formalite Maçında Jerusalem’i Konuk Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu K grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, …