Güncel Haberler

Analiz: Şampiyonlar Ligi C Grubu (Galatasaray)

FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde 2022-23 sezonu C grubundaki ilk karşılaşma ile açılıyor.

Ben de sizler için öncelikle temsilcimiz Galatarasay NEF ile birlikte Hapoel Holon, Oostende ve Legia Warszawa‘nın yer aldığı bu grubu analiz edeceğim. Keyifli okumalar.

Bildiğiniz gibi geçen sezon uygulamaya konan format gereği grubu birinci sırada tamamlayan ekip direkt olarak play-off bileti kapacak. Temsilcimiz Galatasaray da bu grupta en güçlü favori konumunda. Koç Pistioulis yönetiminde yeni sezona hazırlanan sarı kırmızılılar, kadrolarını Ennis, Angola, Caloiaro, Morgan, Floyd ve Yunus Emre ile güçlendirdiler. Geçen sezondan takımda kalan Sadık Emir, Bost ve kaptan Göksenin de yine takımın önemli parçaları konumundalar. Tek sıkıntı Floyd’un sakatlanması, Kasım ayının sonuna doğru dönebileceği gelen haberler arasında.

Grupta ilk 2 sırada yer alması beklenen diğer ekip ise İsrail temsilcisi Hapoel Holon. Geçen sezon F4 oynama başarısı gösteren kulüp, koç Goodes, Bourdillon, Dalton, Harris, Johnson,Ragland gibi önemli isimlerle yola devam ederken, Dawson, Jones, Kadji takımın yeni silahları konumundalar. Harris’in sakatlığı nedeniyle ise kadroya Green takviyesini yapmak durumunda kaldılar. Hem koç hem de bir çok oyuncunun geçen sezondan geliyor olması onların adaptasyon konusunda sorun yaşamayacağı anlamına geliyor, diğer takımlara göre avantajlı konumdalar.

Statü gereği grubu 2 ve 3. sırada bitiren ekipler diğer grupların 2 ve üçüncüleri ile play-in maçlarına çıkacaklar. Grupta 3. sıra yarışında bir adım önde olan ekip Polonya temsilcisi Legia koç Kaminski yönetiminde yola çıkıyor. Kadrolarına baktığımızda Berzins, Groselle, Koszarek, Leslie, Marble, McCallum öne çıkan isimler. Özellikle bu 3 Amerikalı Marble, Leslie, McCallum birlikte verimli olmanın bir yolunu bulabilirse çok can yakabilirler. Koç Gjergja yönetimindeki Belçika temsilcisi Oostende’nin kadrosuna baktığımızda ise tecrübeli oyun kurucu Djordjevic, bir diğer tecrübeli milli oyuncu Gillet, genç uzun Bratanovic ve iki Amerikalı Thurman ile Tyree öne çıkan isimler konumundalar.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Formalite Maçında Jerusalem’i Konuk Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu K grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, …