Güncel Haberler

İDDİA: Efes de Jovic İçin Devrede (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague‘de üst üste 3. şampiyonluğu yani 3-Peat’i hedefleyen Anadolu Efes, Larkin’in en az 2 ay daha sahalardan uzak kalacak olması nedeniyle takviye yapmayı düşünüyor.

Mozzart Sport’da yer alan habere Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekibi Anadolu Efes, şuanda boşta olan ve adı eski kulübü Kızıl Yıldız ile anılan Stefan Jovic ile ilgileniyor.

1.98 metre boyunda olan 30 yaşındaki tecrübeli oyun kurucu geçen sezon Aralık ayında transfer olduğu Yoncalar’da sakatlığından dolayı fazla süre bulamamıştı. Yunanistan Ligi’nde 5 maçta ortalama 13.8 dakika süre alırken 3.4 sayı, 1.4 ribaund, 2.0 asist ve Euroleague’de ise 4 maçta ortalama 22..0 dakika sahada kalırken 3.5 sayı, 2.5 ribaund, 2.5 asist ile katkı vermişti.

OYUNCU ANALİZİ:

Tecrübeli oyun kurucu hakkındaki analizimi sizlerle daha önce BURADA paylaşmıştım.

Efes’in şuanda guard rotasyonunda özellikle Euroleague sahnesinde güvenebileceği sadece 2 isim var, Micic ve Beaubois. Evet zaman zaman Bryant da 2 numaraya kayabilir ama özellikle 1 numarada sıkıntı olacak Larkin’in yokluğunda. Buğrahan’ın da bu seviyelerde 2. guard olabilecek seviyede olmadığını test ettiler geçen sezon. Dolayısıyla Micic’in omuzlarındaki yükü almak ve onu da bir sakatlığa kurban vermemek adına çok doğru bir takviye olacağını düşünüyorum. Sonuçta Jovic, topu seven ve skora dönük bir guard değil. Aksine organizasyona katkı veren, pas trafiğine kuran ve ikili oyunları verimli oynayan, skorerleri iyi besleyen bir oyun kurucu. Ayrıca birebirde de elit seviyede diyebileceğimiz iyi bir savunmacı güçlü fiziği ile. Gerek Micic ile beraber sahada yer alıp onu daha çok bitirici rolünde besleyebilir gerekse onun yerinde ana top dağıtıcı olarak Beaubois ya da Bryant’ın yanında görev alabilir.

Hatta şöyle söyleyelim, eğer bu transfer gerçekleşirse takıma beklediğim gibi uyum sağlayıp, bahsettiğim noktalarda iyi katkı verirse Larkin döndüğünde bile sezon sonuna kadar takımda tutulması gerektiğini düşünüyorum. Clyburn, Larkin, Micic gibi bitiricilerin olduğu bir takımda onun gibi bir organizatöre ve iyi bir savunmacıya her zaman ihtiyaç olur.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Zalgiris’den Baskonia’ya Farklı Tarife

Turkish Airlines Euroleague 31. hafta mücadelesinde Zalgiris Kaunas konuk ettiği Baskonia‘yı 94-76 gibi farklı bir …