Güncel Haberler

İDDİA: Jovic, Kızıl Yıldız’a Dönüyor (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague ekiplerinden Kızıl Yıldız, eski guardı ile yeniden anlaştı.

TotalBasket’de yer alan habere göre Adriaytik Ligi şampiyonu, 2014-17 yılları arasında takımın formasını giymiş olan, son olarak geçen sezon Panathinaikos’da izlediğimiz Stefan Jovic ile anlaştı.

1.98 metre boyunda olan 30 yaşındaki tecrübeli oyun kurucu geçen sezon Aralık ayında transfer olduğu Yoncalar’da sakatlığından dolayı fazla süre bulamamıştı. Yunanistan Ligi’nde 5 maçta ortalama 13.8 dakika süre alırken 3.4 sayı, 1.4 ribaund, 2.0 asist ve Euroleague’de ise 4 maçta ortalama 22..0 dakika sahada kalırken 3.5 sayı, 2.5 ribaund, 2.5 asist ile katkı vermişti.

OYUNCU ANALİZİ:

Güçlü fiziği ve topa yaptığı etkili baskı ile savunmada takımın lideri olan bir guard. Diğer taraftan işin hücum tarafında da iyi bir organizatör ve penetre-pas oyunlarının aranan ismi. Dış şutlar konusunda biraz daha istikrarını koruyup ana silahlarından biri haline getirebilse çok daha farklı yerlerde olurdu bugün. Ayrıca kariyeri boyunca geçirdiği sakatlıklar da verimliliğini ve devamlılığını düşürdü ama yer aldığı sınırlı sayıdaki maçta da ondan beklendiği gibi işin organizasyon ve savunma taraflarında diğer guardlara iyi destek oldu diyebiliriz.

Khimki’deki kötü dönem artı geçen sezon yaşadığı sakatlılarla beraber ciddi bir maç eksiği oluştu tecrübeli guardın. Dolayısıyla Kızıl Yıldız’ın onu alternatif oyun kurucu olarak düşünmesi doğal. Güçlü fiziği ile savunmaya getireceği sertliğe, top üstünde kuracağı baskıya ve hücumdaki organizasyonel becerilerine ihtiyaçları var. Nedovic ve Adams gibi skorer guardların yanında Markovic ile beraber onun varlığı takımı derleyip toplama adına koç Jovanovic’in sisteminde önemli olacak kuşkusuz.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Kızıl Yıldız, Studentski Engelini Zorla Geçti

Adriyatik Ligi çeyrek final serisi ilk maçında Kızıl Yıldız konuk ettiği Studentski Centar karşısında çok …