Güncel Haberler

İDDİA: Baskonia, Eski Yıldızı Vildoza’yı Geri Getirmeye Çalışıyor (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague ekiplerinden Cazoo Baskonia, guard rotasyonunu güçlendirmek istiyor.

Yerel medyada çıkan haberlere göre İspanya Liga Endesa ekibi eski oyuncusu Luca Vildoza‘ya tekrar forma giydirmek için görüşmelerini sürdürüyor.

1.91 metre boyunda olan 27 yaşındaki Arjantinli oyun kurucu, geçtiğimiz sezon Bucks ile NBA’de sadece 7 maçta ortalama 2.4 dakika süre alabilmiş, Arjanin ile de Dünya Kupası elemelerinde çıktığı 2 maçta ortalama 23.5 dakika süre alırken 5.5 sayı, 5.5 asist, 2.5 asist ile katkı verebilmiş, beklentilerin altında kalmıştı.

OYUNCU ANALİZİ:

Vildoza, 2020-21 sezonunda Euroleague’in en dinamik guardlarından biriydi kuşkusuz. Özellikle açık alanda hem organizatör hem de bitirici olarak faydalı olabilmesi, set hücumlarında gerek ikili oyunlardaki başarısı gerekse dribbling üstü gönderdiği yüksek yüzdeli üçlüklerle takımına skor katkısı verebilen bir guard. Ayrıca topla oynamayı seven, çabuk ilk adımıyla potaya gitmeyi iyi bilen bir guard ve temas aldığı pozisyonlarda bile dengesini koruyup skora ulaşabiliyor. Savunmada da topa iyi baskı yaptığını biliyoruz ki o sezon Pierria Henry ile beraber ligin en çok top çalan, bu sayede de en fazla hızlı hücuma çıkan guard ikilisi olduklarını da hatırlatalım.

NBA seviyesinde beklendiği gibi fiziksel olarak yetersiz kaldı ki bir türlü sağlıklı kalmayı da başaramadı zaten. Artık orada tutunamayacağı belli oldu ve havlu sallamak yerine neredeyse boşa geçirdiği bir sezonun ardından tekrar evine dönmesi onun için mental olarak da en doğru hareket olacaktır. Sürat, açık alandaki etkinlik, top tekniği ve saha görüşü anlamında Baskonia’ya çok şey katacağını düşünüyorum ki ellerindeki isimlerden ne Howard ne de Thompson oyun kurucu özellikleri anlamında ondan iyi seviyede değiller.

Sakatlığın etkilerini fiziksel olarak üstünden atması ve koç Penerroya’nın sisteminde zaman zaman sınırlı dakikalara alacak olmasını mentak olarak kabul etmesi durumunda halen ligin elit oyun kurucuları arasına girebilecek seviyede bir isim ki henüz sadece 27 yaşında olduğunun da altını tekrar çizelim. Özetle Baskonia adına doğru bir hamle olacağını tartışmasız söyleyebiliriz.

https://youtu.be/EnMAKd3m7mw

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Ataman, Maccabi Yenilgisi Ardından Konuştu

Turkish Airlines Euroleague play-off serisi ilk maçında Panathinaikos OAKA’da konuk ettiği Maccabi Tel Aviv’e 87-91’lik skorla yenilerek …