Güncel Haberler

İDDİA: Kızıl Yıdız, Raduljica ile Anlaştı (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague ekiplerinden Kızıl Yıldız, kadrosunu tecrübeli bir uzunla güçlendiriyor.

Telesport’da yer alan habere göre Adriyatik Ligi şampiyonu, şuanda boşta olan Miroslav Raduljica ile anlaştı, yakın zamanda resmi açıklama gelebilir.

2.13 metre boyunca olan 34 yaşındaki Sırp uzun, geçtiğimiz sezon Kore liginde 21 maçta ortalama 17.0 dakika süre almış ve 8.3 sayı, 5.0 ribaund, 1.7 asist istatistikleriyle katkı vermişti. Son olarak 2017’de Milano forması giymişti. O zamandan beri kariyerine Çin ve Güney Kore’de devam ediyor.

OYUNCU ANALİZİ:

Radulijica tam 5 yıldır Avrupa basketbolundan uzak kalmış durumda. Dolayısıyla rekabetçi bir ortamda, Euroleague gibi üst seviye bir ligde nasıl ve ne kadar katkı verebileceği büyük ölçüde soru işaretleri içeriyor.

Evet ilerleyen yaşına rağmen halen güçlü fiziği ve boyalı alandaki birebir etkinliği ile hücumda özel bir silah. Artan pozisyon bilgisi ile ribaundlar ve ikili oyunlarda katkı vereceği bir gerçek. Sırtı dönük silahlarının altını çizmek lazım. Ayakları eskisi kadar çabuk olmasa da dönüşler, aldatmalar ve tabiki pivot ayağını kullanma konusunda halen elit bir pivot. Zaten bu artılarıyla beraber Sırbistan milli takımının başına hangi koç geçse ondan vazgeçemedi ve sağlık durumu artı fikstür uygun oldukça onu kadroda kullandılar.

Kariyeri boyunca iyi bir savunmacı olmadı. Artık ilerleyen yaşıyla bacakları iyice ağırlaştı ve perimetreye genelde çıkmayı bile tercih etmiyor. İkili oyunlarda çember altında kalmayı tercih ediyor ama atletik bir oyuncu olmadığı ve fiziksel teması da pek sevmediği için bu alanda da faydalı bir isim değil aslında. Zaten savunmadaki bu defoları fazla ortaya çıkmasın diye de uzun yıllardır uzakdoğu liglerinde basketbol oynuyor.

Raduljica tecrübesi, pozisyon bilgisi ve alçak posttaki etkinliği sayesinde Euroleague sahnesinde 10-15 dakika gibi kısa sürelerde bile takımına çift haneli skor katkısı verebilecek artık her geçen gün sayıları azalan geleneksel pivotlardan birisi. Kızıl Yıldız’ın elinde zaten Martin ve Kuzmic olduğu için onu da Petrusev ile beraber süreleri dengelemek için kullanacaktır koç Jovanovic. Bu nedenle sahada kısa sürelerde kalacağı için savunma zaafları da fazla öne çıkmayabilir.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Kızıl Yıldız, Studentski Engelini Zorla Geçti

Adriyatik Ligi çeyrek final serisi ilk maçında Kızıl Yıldız konuk ettiği Studentski Centar karşısında çok …