Güncel Haberler

Takım Analizi: Pınar Karşıyaka

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi‘nin başlamasına artık sayılı günler kaldı.

Gelin 2022-23 sezonunun başlamasına kısa süre kala takımlarımızı mercek altına almaya devam edelim. Yazı dizimizin bu seferki konuğu Pınar Karşıyaka olacak. Keyifli okumalar.

Koç Sarıca ile devam eden Kaf-Kaf geçen sezon beklentilerin altında kalınmasından sonra bu kez işi sıkı tuttu ve kadrosunu yeniden yapılandırdı. Gerek yabancı gerekse yerli rotasyonu çok daha iyi durumda. Hedefleri ise aynı, BSL’de ilk 4 takım arasında kalabilmek.

Rahatlıkla söyleyebiliriz ki guard rotasyonu yeni Karşıyaka’nın en güçlü olduğu bölge. Hamburg’da çok iyi bir sezon geçiren Jaylon Brown, skorer kimliği ve topla her şekilde yaratabilme özellikleri ile koç Sarıca’nın tam istediği guard profillerinden biri. Açık alandaki etkinliği ile de takımın yeni lideri, ülkemizi de çok iyi tanıyan Errick McCollum‘a çok iyi destek olacak bir isim. Galatasaray ve Efes formalarını da terletmiş olan, kariyerinin en olgun dönemini geçiren tecrübeli yıldız, koç Sarıca’nın yeni sezonda sahadaki gözü kulağı olacak tam anlamıyla. Kritik anlarda sazı eline alarak skoru bulabilen ya da akıllı penetrelerle faulleri alıp çizgiye gidebilen özel bir skorer. Gerek yarı sahadaki yaratıcılığı gerekse açık sahadaki agresif oyunu ile Karşıyaka’ya sınıf atlatacak ki bunu hazırlık maçlarında da gösterdi zaten. Bu isimleri son yıllarda ligimizin en istikrarlı ve en verimli yerli guardlarından biri olan Kenan destekleyecek. Onun organizasyon becerisi ve asist özelliği Karşıyaka hücumlarının dengelenmesi adına çok önemli olacak. Ayrıca gerektiğinde penetre ile ya da alçak postta fiziğini kullanarak skor üretebilmesi artı savunmadaki güçlü ve agresif oyunu sayesinde takımın en değerli parçalarından biri konumunda.

Forvet rotasyonunda ise Flatten’ın yetersiz kalacağını belirtmiştik zaten bu transfer ilk gerçekleştiğinde. Nitekim hazırlık döneminde de vasatın üstüne çıkamadı. Hep demiştik onu 6. yabancı yabancı olarak düşünürsek riske girilebilecek bir hamle ama 5 yabancıdan biri olacak seviyede değil. Koç Sarıca ve yönetim de bu bağlamda beklenen hamleyi yaptı ve Mindaugas Kuzminskas bombasını patlattı. Evet tecrübeli forvet kariyerinin en parlak dönemini geçirmedi geçen sezon Zenit’de ama Litvanya milli takımı ile Eurobasket’de sergilediği performans onun halen ne kadar değerli bir oyuncu olduğunu kanıtladı. Hem 3 hem de 4 numarada katkı verebilmesi, dış şut tehditi, oyun zekası ve sırtı dönük de skor bulabilmesi koç Sarıca’nın elini çok güçlendirecek. Özellikle böyle topla oynamayı çok seven ve rakip savunmaları yıpratan guardlar varken onun topsuz oyundaki katkısı ve ceza şutları ekstra değerli olacaktır. 4 numarada ise genellikle Vitto Brown’u izleyeceğiz. Her ne kadar Betis takım olarak geçen sezonu kötü geçirse de o istikrarlı performansı ile göz doldurmuştu. Hem atletizmi hem de dış şut katkısı artı ribaundlardaki etkinliği ile modern basketboldaki 4 numara profiline uyan bir isim. Koç Sarıca’nın yüksek tempo sisteminde çok faydalı olacağını hazırlık döneminde gösterdi. Ayrıca onunla beraber 2 kaliteli yerli forvet Berkan ve Mert de görev alacaklar 4 numarada ki Berkan zaman zaman 3 numaraya da kayacaktır. İki isim de mücadeleci ve savaşçı özelliğe sahip oyuncular, ribaunlara çok iyi katkı verdikleri gibi dış şut tehditine de sahipler.

5 numarada ise sezonun en iyi transferlerinden birini yaptılar kesinlikle. Dominik milli takımının da önemli bir parçası olan Angel Delgado takıma milli görevden dolayı geç katılmış olsa da hemen adapte oldu. O da savaşçı kimliği, ribaundlardaki etkinliği ve alçak posttaki üretkenliği ile yıldız kumaşına sahip bir uzun. Ayrıca çabuk ayakları, atletizmi ve mobil bir uzun olmasıyla beraber savunmada da sıkıntı yaşamadığını, takımını adam değişmelerde de yalnız bırakmadığını gördük. Ayrıca iki görev adamı Deniz ve Dusan da onun dakikalarını dengeleyecekler. Özellikle Deniz sağlıklı kalabildiği dönemlerde alçak posttaki savaşçı kimliği ile hem sırtı dönük skor katkısı verebiliyor hem de ribaundlara önemli bir katkısı var.

Özetlemek gerekirse Karşıyaka geçen sezondan daha kaliteli bir kadroya sahip. Koç Sarıca da yönetim de tarafarlar da beklentilerin altında kalınan sezonun ardından yeni sezon için çok hırslılar ve bunun takıma, oyunculara yansıdığını hazırlık maçlarında da gördük. McCollum ve Delgado liderliğinde yeni sezonda istedikleri hedeflere ulaşacaklarını, BSL’de Euroleague takımlarını en çok zorlayacak ekiplerden biri olacaklarını düşünüyorum. Normal sezonu ilk 4 sırada bitirmelerini bekliyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Merkezefendi, Telekom’u Farklı Geçerek Rahat Bir Nefes Aldı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 24. hafta mücadelesinde Yukatel Merkezefendi Belediyesi konuk ettiği güçlü rakibi …