Güncel Haberler

Tofaş’ın BCL Elemelerindeki Rakibi Belli Oldu!

FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde 2022-23 sezonu bugün (21 Eylül) oynanan eleme turu maçlarıyla resmen başladı.

Eleme turunda yer alan 24 takım arasından 4 tanesi, normal sezonda gruplarda yer alma hakkı kazanacaklar. 4 farklı ülke ve şehirde oynanan etaplardan birer takım bileti kapacaklar.

Makedonya’nın Üsküp kentinin ev sahipliğini yaptığı etap temsilcimiz Tofaş da yer alıyor ve çeyrek finali bay geçerek yarı finalden başlayacaklar elemelere. Temsilcimizin rakibi ise bugün (21 Eylül) oynanan çeyrek final eşleşmesinin ardından belli oldu.

Britanya temsilcisi Leicester Riders ile Romanya temsilcisi Voluntari‘nin karşılaştığı maçı Romanya ekibi 61-70’lik skorla kazandı ve adını yarı finale yazdırarak Tofaş‘ın rakibi oldu.

Rumen ekibinde Tekele Cotton 19 sayı, 3-4 3sayı, 6 ribaund ile yıldızlaşırken, Rolland Torok da 14 sayı, 4-6 3sayı, 3 ribaund, 3 asist ile ona eşlik eden diğer isimdi galibiyet yolunda.

Temsilcimiz ile Romanya Ligi ekibi CSO Voluntari arasındaki eleme turu yarı final karşılaşması, 23 Eylül Cuma günü saat 19.00’da oynanacak. Tofaş bu maçı yenerse adını finale yazdıracak ve BCL biletine sadece 1 adım kalmış olacak.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …